пʼятниця, 14 грудня 2007 16:12

Елтон Джон вийшов до публіки в сукні балерини

Автор: фото: REUTERS/James Morgan
  Елтон Джон (праворуч) на прем’єрі мюзиклу ”Біллі Еліот” у Сіднейській опері
Елтон Джон (праворуч) на прем’єрі мюзиклу ”Біллі Еліот” у Сіднейській опері

13 грудня в Сіднейському оперному театрі відбулася прем"єра мюзиклу "Біллі Еліот". Два роки тому його створив британський співак і композитор Елтон Джон, 60 років, за мотивами однойменного фільму 46-річного режисера Стівена Делдрі.

— Я просто ридав, коли дивився цю стрічку в кінотеатрі, — зізнався музикант.

Історію 11-річного Біллі Еліота вигадав англійський письменник Лі Холл, 41 рік. Хлопчик виріс без матері в провінційному шахтарському містечку. Його батько і старший брат хочуть, щоб Біллі став професійним боксером — як дідусь, чиї рукавички є головною реліквією родини. Для бідних шахтарів це шанс стати поважними людьми в місті. Але Біллі з однокласницею записуються на балет. Слідом за ними танців починає навчатися його друг Майкл. Батько невдоволений рішенням сина, бо вважає, що "у балет ідуть лише голубі". Він змінює думку, коли бачить, як Біллі танцює в "Лебединому озері".

— Доля Біллі Еліота нагадує життєвий шлях Елтона Джона, — зауважує постановник Стівен Делдрі. — Серу Елтону з його нетрадиційною сексуальною орієнтацією теж доводилося в житті нелегко.

На прем"єрі Елтон Джон виконав кілька пісень із чоловічим хором Сіднейської опери. У фіналі він надягнув балетну спідницю й вийшов до публіки на уклін.

Головну роль у виставі виконав американець Корі Снайд. Наступного року мюзкл планують показати в Японії, Канаді, Німеччині й на Бродвеї у Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Елтон Джон вийшов до публіки в сукні балерини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі