понеділок, 10 липня 2006 16:17

Депардьє не зіграє Тараса Бульбу

Французький актор Жерар Депардьє, 58 років, відмовився зніматися у франко-українському фільмі "Тарас Бульба".

— Український режисер Іллєнко заявив про голодування до смерті, якщо я гратиму Бульбу, — сказав  Депардьє на прес-конференції Московського кінофестивалю. — Тому я відмовляюся.

У лютому Депардьє пробувався на роль Тараса Бульби на кіностудії Довженка. Його партнеркою була 39-річна Ольга Сумська. Вона грала Тарасову дружину.

— Депардьє в гримі й костюмі мав вигляд справжнього козака, — розповідає "ГПУ" Сумська. — Він взяв би "Оскара".

— Я знав, що Депардьє цікавлять тільки виноградники в Криму, а не наша культура, — каже "ГПУ" Юрій Іллєнко, 70 років. — Ми вже бачили американського актора Юла Бринера в ролі Тараса Бульби. Комедія, — додає іронічно.

У Москві Жерару Депардьє запропонували роль у серіалі "Брати Карамазови". Актор погодився.

Фільм "Тарас Бульба" окремо зніматимуть у Росії та Україні два режисери. У Москві — колишній киянин Володимир Бортко, 60 років, у Києві — 67-річний Віктор Гресь. У російському варіанті Бульбу зіграє 64-річний Богдан Ступка. Московський телеканал "Росія" та кінокомпанія "Централ Партнершип" дають на зйомки $25 млн. У прокат стрічка вийде в грудні наступного року.

Для українського "Тараса Бульби" Віктор Гресь іще набирає акторів та знімальну групу. Тільки після цього в Міністерстві культури йому дадуть гроші на зйомки. Раніше на "Тараса Бульбу" планували $8 млн.

Зараз ви читаєте новину «Депардьє не зіграє Тараса Бульбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі