пʼятниця, 26 січня 2018 00:05

Далекобійник Андрій Мельник закохався у француженку

Далекобійник Андрій Мельник закохався у француженку
Проект дебютного фільму "Ти космос" Павла Острікова представили на французькому кіноринку Фото: Мем Эл Ти

Трагікомедія "Випуск 97" українського режисера Павла Острікова, 28 років, увійшла в номінацію найкращого короткометражного фільму Європейської кіноакадемії.

Телемайстер із провінційного містечка зустрічає своє шкільне кохання. Намагається почати нове життя із жінкою, яку не бачив 20 років, за сюжетом.

— Зняв шість короткометражок, отримав 12 відзнак на кінофестивалях в Україні й Європі, — розповідає Павло Остріков. — Навіть знані режисери знімали лише два-три короткі метри. Або й взагалі одразу повнометражну картину. Зараз із бюджетами незрозуміла історія. Минулої зими мав бути конкурс Держкіно, але відмінили. У них поки що є гроші, лише щоб закрити проекти переможців минулих конкурсів.

Проект дебютного фільму "Ти космос" Павла Острікова представили на французькому кіноринку.

— У мене є фантастичний сценарій про космічного далекобійника Андрія Мельника, — продовжує режисер. — Він вивозить радіоактивне сміття із Землі в чорну діру. Це довга подорож — два роки туди, два роки назад. На кораблі він сам. З ним лише бортовий комп'ютер Максим, запрограмований веселити людину й виводити із депресії. Під час одного з повернень Земля вибухає. Мельник щасливий, бо там його ніхто не любив. У космосі він був далеко від своїх проблем і тривог. З часом розуміє, що це не життя. Запасів лишилося на три роки. В момент розпачу йому телефонує з іншого кінця галактики Катрін, французька лаборантка зі станції "Віола". Вони починають розмовляти. Це історія останнього кохання. Мені хотілося розігнати героїв максимально — по статусу, по віку, по мові. Він старший, і це його також тривожить. Не дуже гарний, не знає французької, вона — української. Розмовляють через перекладач. Зараз шукаємо міжнародних партнерів для фінансування стрічки.

Зараз ви читаєте новину «Далекобійник Андрій Мельник закохався у француженку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі