четвер, 08 лютого 2007 17:00

"Братчики" намалювали Путіна і Буша

 

Учасники громадської організації "Братство" відкрили виставку власних картин "Капіталістичний реалізм" у своєму офісі на вулиці Грушевського. Керував усім 43-річний політик Дмитро Корчинський. Прямокутну кімнату звільнив від меблів, на стінах розвісив 13 малюнків гуашшю.

Один називається "Будні світового закулісся". За столом сидять  американський президент Джордж Буш, російський Володимир Путін і лідер арабської терористичної організації "Аль-Каїда" Усама бін Ладен. Спиною до глядача якийсь єврей роздає політикам гроші. На іншому полотні перемальовані "Мисливці на привалі" російського художника Василя Перова. До оригіналу додали ще одного лежачого мисливця з плямою крові. А в назві дописали слово "Харківщина".

На полотні "Боротьба із бідністю" двоє молодиків в чорному гамселять ногами бомжа.

— У нас немає можливості долучитися до розвитку капіталізму в нашій країні, але ми можемо збагатити його своїм мистецтвом, — каже Корчинський. — У багатьох офісах на стінах висить якась абстрактна херня, куплена за великі гроші. Ми ж нашим баригам пропонуємо картини зі зрозумілими сюжетами, естетично близькі для них. Депутати купляють штани за півтори тисячі доларів тільки тому, що вони модної марки. Їм завжди можна втюхати щось отстойне.

Дмитро говорить, що продаватиме картини не дешевше $500.

— Усе залежить від того, як гарно про нас напишуть у газетах. Якщо буде гарна преса, ціну піднімемо до тисячі.

На виставку прийшло не більше десятка молодих людей. Їх пригощали горілкою, розбавленою кока-колою, канапками, на яких майонезом написано "Ferre".

23-річний Олексій Середюк намалював п"ять картин.

— Я — художник-аматор, — пояснює. — Халтурщик, для якого головне — постібатися з глядача. Часто ходжу на виставки художника Сергія Пояркова. Він користується тим, що люди не знаються на мистецтві. У нас у країні взагалі його немає. Тому люди купляють картини у Пояркова.

— Сподіваєтеся щось продати? — питаю.

— Менеджмент головне зараз, — каже серйозно. — Бабуся якась у переході не може продати льодяника на паличці, а фірма "Чупа-чупс" — одна з найбільших у світі.

На гроші, зароблені на картинах, "Братство" зніме кіно.

— У нас вже є фільм "Кривава мерія", — каже Корчинський. — Але колишній столичний голова Олександр Омельченко домігся, щоб його заборонили. Начебто за образу честі та гідності київського чиновника. Хоча всім відомо, що в чиновників честі та гідності нема.

В офісі "Братства" встановлено веб-камеру. Тому виставку можна подивитися на інтернет-сайті цієї політичної організації.

Зараз ви читаєте новину «"Братчики" намалювали Путіна і Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі