пʼятниця, 16 листопада 2018 05:20

Астрід Ліндгрен боялася назвати ім'я батька свого сина

Астрід Ліндгрен боялася назвати ім'я батька свого сина
Фото: Mir24.tv

Режисерка з Данії 48-річна Пернілла Фішер Крістенсен зняла біографічну драму "Бути Астрід Ліндгрен". Стрічка розповідає історію життя шведської дитячої письменниці, авторки книжок про Карлсона та Пеппі Довгупанчоху. Вийшла в український прокат 15 листопада.

16-річною Астрід Ліндгрен влаштовується до газети в рідному селищі, за сюжетом. Вагітніє від головного редактора, батька однокласниці. Щоб уникнути осуду, переїжджає до столиці країни Стокгольма. Бідність змушує віддати сина на виховання до прийомної родини. Забирає його, коли одружується і народжує вдруге. Свою першу книжку видає у 38 років.

— Астрід Ліндгрен народилася в родині фермерів, виховувалася у строгості, — пише кінокритик американського тижневика "Вераєті" Аліса Саймон. — Для села вона була надто вільнодумною. Фільм показує, як складно було виховувати дитину поза шлюбом у Швеції 1920-х. Лінд­грен вивезла свого сина до Данії, щоб не вказувати ім'я батька у свідоцтві про народження. Інакше дружина коханця позивалася б до чоловіка у суді за зраду.

Головну роль у біографічній драмі "Бути Астрід Ліндгрен" грає данська акторка 25-річна Альба Август.

Зараз ви читаєте новину «Астрід Ліндгрен боялася назвати ім'я батька свого сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі