неділя, 25 лютого 2007 17:00

Алісі Фрейндліх до театру викликали "швидку"

72-річній російській актрисі Алісі Фрейндліх минулого тижня стало погано під час гастролей у московському Театрі естради. У тригодинній виставі "Каліфорнійська сюїта" Фрейндліх грала відразу три ролі. На середині першої дії в неї запаморочилося голова, й актриса ледь утрималася на ногах.

— Вона була така бліда, що не допомагав навіть грим, — розповідає адміністратор театру Віталій Чиннов.

Актори, що стояли за лаштунками, викликали "швидку". Фрейндліх трималася на сцені до антракту. Тільки-но завіса закрилася, жінка впала на руки акторові Олегу Басилашвілі. Фрейндліх відвели у гримерку і посадили на стілець. Принесли таблетки. Але актриса від них відмовилася.

— Будь ласка, тихіше, — попросила акторів, що обступили її.

Басилашвілі відразу вигнав усіх. "Швидка" приїхала за п"ять хвилин до закінчення антракту. Лікарі поміряли тиск. Він був підвищений — 150 на 100 (нормальний тиск людини — 120 на 80 ). Через це у Фрейндліх і запаморочилася голова. Медики зробили актрисі укол і порадили скасувати виставу. Але Аліса Брунівна мовчки пішла на сцену і дограла до кінця.

По закінченні спектаклю актори полетіли до Санкт-Петербурга. Наступного дня Фрейндліх вийшла на роботу в пітерський театр імені Товстоногова, де вона працює 22 роки. Актрисі пропонували скасувати вистави з її участю. Але вона відмовилася. Вихідні провела на власній дачі у передмісті Пітера.

Зараз ви читаєте новину «Алісі Фрейндліх до театру викликали "швидку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі