пʼятниця, 18 березня 2011 02:15

Ахметова і Луценка зобразили на гривнях

Київський художник 48-річний Руслан Кутняк створив вісім портретів політиків і бізнесменів на купюрах. Виставив їх у столичному Українському домі.

— 2006-го друг подарував мені друкарський лист із 60 купюрами. Я крутив-крутив. Не різати ж його і в маршрутках розплачуватися. Зробив на ньому портрет Ахметова. Так розпочав мистецький проект "Влада і гроші". Хотів витончено показати, з чого складається влада.

Намалював портрети найбагатших людей — Коломойського і Пінчука. Потім Ющенка "Україно, пасіко моя". Обличчя зроблене із шестигранних стільників, а йому в око летить бджола. Януковича виготовив із "пятірок", бо він як керівник Партії регіонів має бути синьо-білий. Домалював йому фіксу із сусального золота, щоб якось нагадати про його минуле. У Черновецького — німб із міста Києва, а Луценко в образі Че Ґевари, в нього ж імідж борця. Юлю зобразив у її скандальному намисті. У кожного героя є якийсь прикол у портреті.

Аркуші з купюрами митець купує в банку. Віддає перевагу дрібному номіналу, бо там зображені значущі історичні постаті.

— Над одним колажем працюю місяць. Це як мозаїка — портрет вирізаю з купюр, потім клею на лист. Щойно закінчив новий проект "Пори року". Хочу виставити його за кордоном, тому нові портрети зробив на доларах. Путін із рублів — це зима. Весна — німецький канцлер Анґела Меркель із євро. Літо — Барак Обама на доларах, а осінь — британська королева на тлі фунтів.

Руслан Кутняк свої роботи продає, але ціну не називає. Каже, не хоче лякати людей цифрами.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова і Луценка зобразили на гривнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі