середа, 09 січня 2013 11:30

Зелені паростки поливають мигдалевим соусом

Киянин Олег Кисельов шостий рік вирощує на продаж органічні зелені паростки. На фестивалі здорової їжі Best Food Fest він пропонує спробувати салат з них.

"Це - натуральна органічна салатна зелень під натуральним сирим соусом. У його складі - оливкова олія, замочені горіхи. Всі наші місцеві культури - соняшник, редиска, цибуля, горошок, люцерна. Паросткам від 10 днів до двох тижнів. Такий салат дає величезну енергію, бо містить всі речовини, потрібні для розвитку рослини.

У молодому паростку концентрація поживних речовин набагато вища.

"З цієї насінини  виростає дорослий кущ, і всі вітаміни та поживні речовини зосереджені тут. Тварини це знають. У деяких птахів є зоб, в який кладуть зерно і 12 годин тримають, щоб проросло. Змінюється склад продукту, стає більш якісним. Ви не з'їсте багато соняшника або цибулі, а зелені нашому організму треба багато."

Індивідуальна доставка стограмової упаковки коштує від 31 до 39 гривень.

"Вона досить легка, тому вміщується багато. Вирощуємо їх з українського селекційного насіння. Принципово нічим не обробляємо. Лише поливаємо і промиваємо дистильованою водою."

У Києві комерційне виробництво існує більше двох років.

"Працюємо з усіма ресторанами. Трохи продаємо вроздріб. Ясно, що не так, як в Європі і Америці, де це існує вже років 15. Розвиваємося по мірі того, як люди знайомляться і починають їсти. Як правило, чим попсовіше ресторан, тим більше беруть на прикраси. А багато ресторанів середнього класу використовують на гарніри, для наповнення салатів. Крім естетики, страва приносить і користь. Легше засвоюється разом з клітковиною. Це хороший спосіб їсти більше зелені. Не головна нота в салаті, а хороше наповнення. Інакше буде надто насичений."

Для соусу змішує оливкову олію, лимонний сік, замочений мигдаль, болгарський перець і морську сіль.

"Пропорцій немає, - каже Олег Кісельов. - Основа - оливкова олія. Я замочую на ніч горіхи, у даному випадку мигдаль. Але може бути будь-який горіх. Трохи болгарського перцю, сіль, лимонний сік. Все змішую за смаком. Тут був літр олії, вісім болгарських перців, 200 грамів замоченого сирого мигдального горіха. Вийшло два літри соусу."

 

Зараз ви читаєте новину «Зелені паростки поливають мигдалевим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі