субота, 14 квітня 2012 09:00

Заливні яйця на Великдень здивують гостей

  Можна фарширувати яйця рибою, курятиною, свининою, шинкою чи ковбасою. На десерт можна зробити солодкі яйця
Можна фарширувати яйця рибою, курятиною, свининою, шинкою чи ковбасою. На десерт можна зробити солодкі яйця

Киянка Людмила Сергієнко на Великдень готуватиме заливні яйця. Каже, така страва стане окрасою пасхального столу і неодмінно здивує гостей.

"Яйця починаю готувати за два тижні до Паски. Коли готує яєчню, яйця не розбиваю, а роблю невеличкий отвір з одного кінця. Через нього виливаю білок і жовток в тарілку. Порожню шкаралупу з содою добре промиваю проточною водою і висушую. На Великдень в гості приходить з десяток родичів. Тому роблю не менше 30 заливних яєчок", - розповіла вона.

Для фарширування яєць жінка використовує швидкорозчинний желатин і різноманітні інгредієнти за смаком.

"Роблю кілька різних варіантів. Для заливних яєць з креветками беру 200 грамів креветок, півбанки зеленого горошку і одну морквину. Креветки і моркву відварюю. Моркву ріжу кружальцями, креветки лишаю цілими. Дрібно ріжу кілька пір'їнок зеленої цибулі, гілочок кропу і петрушки. Все перемішую і накладаю в шкаралупи. Желатин розчиняю в двох склянках курячого бульйону. За смаком додаю сіль і перець. Коли вистигне, заливаю ним яйця. Ставлю в холодильник на ніч. Перед подачею на стіл яйця чищу від шкаралупи", - розповіла Людмила.

"Можна фарширувати яйця рибою, курятиною, свининою, шинкою чи ковбасою. На десерт можна зробити солодкі яйця. Для цього в шкаралупу викладаю порізані дрібними шматочками фрукти і заливають фруктовим желе. Можна зробити смугасті яйця. Для цього готуються кілька видів різних кольорів. Желе заливають в шкаралупи в кілька прийомів. Як тільки перший шар загусне, виливають другий. Так роблять, поки не заповнять все яйце. Діти такі ласощі просто обожнюють", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Заливні яйця на Великдень здивують гостей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі