пʼятниця, 30 квітня 2021 12:24

Забути про стандарти: рецепти незвичайних глазурей для пасок

Паска не обходиться без глазурі. Її приготування - окремий вид передвеликодніх змагань кондитерів і господинь. І різновидів глазурі є багато. Згори їх посипають шоколадною або кокосовою крихтою, горіхами, цукатами.

Автор: 1news.com.ua
  Вершкова глазур великодньої паски пахне ваніллю
Вершкова глазур великодньої паски пахне ваніллю

Карамельна

Інгредієнти:

100 мл згущеного молока

30 г цукрової пудри

30 г сухого молока

Приготування:

У миску налити згущене молоко. Додати сухе молоко й збити міксером. Додати цукрову пудру й збивати суміш до загустіння. Якщо немає міксера, масу можна збити кухонним вінчиком.

Вершкова

Інгредієнти:

300 г цукру

250 мл вершків 20%

50 г вершкового масла

1 ч. л. ванільного цукру

Приготування:

Цукор змішати з вершками й варити на слабкому вогні 30 хв, помішуючи до загустіння. Потім додати вершкове масло й ванільний цукор.

Біла

Інгредієнти:

250 г цукрової пудри

2 яєчних білки

щіпка борошна

1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

Цукрову пудру збити з яєчними білками, дрібкою борошна й лимонним соком. Глазур має бути густою й не розтікатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренд Великодня: як приготувати швидко мармурові яйця

Фруктова

Інгредієнти:

200 г цукрової пудри

2 яєчних білки

1 ст. л. соку лимона

3 ст. л. будь-якого фруктового сиропу

Приготування:

Цукрову пудру розтерти з яєчними білками, потім додати сік лимона й фруктовий сироп.

Шоколадна

Інгредієнти:

25 г вершкового масла

15 г какао

1 склянка цукрової пудри

2 ст. л. молока

щіпка кориці

Приготування:

Розтопити в каструлі вершкове масло, додати какао й готувати, помішуючи, 1 хв. Зняти каструлю з вогню й додавати поступово цукрову пудру й молоко. Всипати дрібку кориці й повернути каструлю на вогонь на 1 хв.

Ведуча "ТСН Тиждень" Алла Мазур поділилася своїм фірмовим рецептом паски по-закарпатськи. Для неї потрібні прості продукти. Прикраси можна вибрати на свій смак.

Паска, приготовлена вдома, буде точно смачнішою за магазинну.

Зараз ви читаєте новину «Забути про стандарти: рецепти незвичайних глазурей для пасок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі