четвер, 05 липня 2012 17:06

Вишневий торт притрушують чорним шоколадом

 

"Зараз сезон вишні,   тому я печу розкішний шоколадний торт з вишнею. Як на мене шоколад прекрасно поєднується з полуницею  і малиною теж, але з вишнею виходить найсмачніше, -- розповіла черкащанка Зоя  Переверзєва.

Жінка збиває у  глибокій мисці 3 яйця, додає склянку цукру, 3 столові ложки какао і склянку сметани. Додає порошок для випічки і борошно.

"Борошна має бути стільки, щоб  тісто лилося. Заповнюю ним  форму і випікаю до готовності".

Готовий  вичахлий корж господиня розрізає на дві частини. Готує крем: збиває блендером склянку  сметани із склянкою цукру,  додає півкіло домашнього сиру (можна взяти дві пачки сиркової маси, тоді цукру не треба) і свіжі вишні без кісточок.

"Вишні беру багато, щоб  смак крему був насичено вишневим.  Крім того, в кінці додаю  зо дві жмені не перемелених ягід – тоді в кремі зустрічатимуться такі  кисленькі островки".

Коржі жінка перемазує кремом, кладе дуже товстий шар. Зверху притрушує  потертим шорним шоколадом.

"Беру дуже чорний і справжній. Ніяких солодких плиток і "Оленок".  Також роблю  небагато вишневого желе: проварюю склянку вишень без кісточок із цукром,  проціджую і сироп зажелатинюю.  Роблю желе у  чашці, коли застигне, виймаю його, і ріжу на шматочки, прикрашаю ними торт. Але  буде смачно і без желатину. Головне витримати торт ніч в холодильнику", --запевняє жінка.

Зараз ви читаєте новину «Вишневий торт притрушують чорним шоколадом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі