Малинове вино виходить дуже ароматним та з приємним ягідним присмаком. На відміну від виноградного, воно має більш яскравий смак.
"Вино для чоловіка роблю з вишень, а собі з малини. Він любить міцніше, а я солодше, - каже Катерина Уломієць з Чернігова. - Нащо купувати невідомо, що в пляшках, якщо можна легко зробити своє ягідне вино вдома".
Інгредієнти:
Малина - 2 кг.
Вода - 2 л.
Цукор - 1 кг.
Ванільний цукор - 10 г
Приготування:
Зробити з малину пбре і покласти у велику банку. Насипати половину цукру, і залити літром води.
Перемішати і дати постояти під гідрозатвором 10 днів.
Найпростіше його зробити для банки з медичної рукавички. В одному з пальчиків необхідно проколоти отвір голкою. Надіти рукавичку на горличко. Коли буде відбуватися процес, вона надується, а через отвір будуть виходити гази. Після закінчення процесу рукавичка опуститься.
"Я роблю гідрозатвор з крапельниці. Закриваю банку пластиковою кришкою. Шилом роблю дірку і вставляю крапельницю. Потім в ємність опускаю один її кінець, а інший у банку з водою. Так газу виходить, але повітря не заходить. Коли перестануть виділятися бульбашки, значить бродіння закінчилося", - каже пані Катерина.
Після закінчення терміну вино необхідно процідити через марлю. Решту цукру та води розділити на двоє і двома частинами додати у вино через 5 днів. Перемішати і знову поставити під гідрозатвор. Так зробити два рази.
Читайте також: У яскраву наливку з каркаде додають апельсинову цедру
Коли вино повністю перебродить, злити з нього осад. Дати постояти 2 тижні і злити його ще раз. Можна профільтрувати ще раз через марлю, щоб не траплялися малинові кісточки.
Додати ванілін і перемішати. Розлити в пляшки і поставити в прохолодне темне місце.
Чим довше вино постоїть - тим більш насичений і приємний смак матиме.
Коментарі