Середземноморський салат із нутом та креветками є оригінальною стравою. Це одночасно салат і основна страва. В ньому поєднуються різні інгредієнти, створюючи повноціннй картину смаку. Нейтральний нут вбирає в себе кислинку лимона, пряність паприки і свіжість м'ятних листочків.
Інгредієнти:
Нут - 200 гр.
Лимон - 1 шт.
Оливки - 80 гр.
Часник - 2 зубчики
Паприка - 2 ст. л.
Креветки - 100 гр.
Оливкова олія - 50 гр.
Приготування:
Замочити нут в холодній воді на ніч. Вранці варити на повільному вогні 40-60 хвилин, поки він не стане досить м'яким.
Злийте всю зайву рідину.
Креветки очистіть від панцирів, при цьому залишаючи хвостики.
Підготуйте маринад: в чаші змішайте паприку, сік одного лимона і оливкову олію.
Додайте очищені креветки і поставте в холодильник на час.
На оливковій олії обсмажте часник, порізаний тонкими шматками, хвилину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У салат з тунцем і помідорами ріжуть перепелинні яйця
Додайте в сковороду нут, оливки, цедру лимона і 1 ст.л. паприки.
Добре обсмажуйте 3-4 хвилини, ретельно перемішуючи інгредієнти. Цю суміш викладіть в глибоку чашу.
На тій же сковороді обсмажте креветки (без маринаду) з кожного боку до хрусткої скоринки.
З'єднайте нутову суміш з креветками і подавайте, прикрасивши листочками м'яти і тонкими смужками цедри лимона.
Можна додати шматки маринованої кукурудзи.
Коментарі