пʼятниця, 13 серпня 2021 02:28

Три рецепти яблучного соку, які полюбить вся родина

Натуральний яблучний сік, виготовлений в домашніх умовах - напій, який стане знахідкою в будь-яку пору року. Особливо популярний взимку, адже підвищує імунітет. Багатий вітамінами: А, В, і C.

Автор: ROMAN ODINTSOV from Pexels
  Домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.
Домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.

Яблучний сік із м'якоттю

Інгредієнти:

яблука - 1,5 кг,

вода - 2 скл.,

цукровий сироп - 1 скл.

Приготування:

Очищені яблука нарізати дольками. Перекласти скибочки у велику каструлю, бажано емальовану та налити воду. Дочекатися закипання, готувати 15 хв. Збити у пюре яблучну м'якоть в м'ясорубці або блендері. Через м'ясорубку яблучну основу пропустити двічі, для більшої ніжності. Змішати яблучне пюре і цукровий сироп, поставити на плиту. Як тільки закипить, відрахувати п'ять хвилин. Охолодити масу і знову протерти пюре. Найкраще використовувати металеве сито. Повторно закип'ятити, розлити в підготовані банки й закупорити.

Яблучний сік без цукру

Інгредієнти:

яблука - 1,7 кг.

Приготування:

Очищені яблука подрібнити невеликими шматками. Фрукти можна використовувати разом із серцевиною. Завантажити яблука партіями в соковижималку. Сік, що утворився, процідити через марлю або через сито, вилити в миску або каструлю, де він буде варитися. Ємність із соком поставити на вогонь і довести до кипіння. У процесі теплової обробки м'якоть, що залишилася після проціджування, буде підійматися вгору і її потрібно знімати, використовуючи шумовку. Коли напій закипить, вогонь зменшити, проварити 10 хв. Готовий яблучний сік розлити у стерильні банки, закрити кришками. Банки потрібно перевернути та укутати до охолодження.

Яблучний сік без кип'ятіння

Інгредієнти:

яблука - 3 кг.

Приготування:

Яблука помити, розрізати на чотири частини та пропустити через соковижималку. З поверхні прибрати піну. Яблучний сік поставити на плиту. Помішуючи, довести майже до кипіння, знімаючи піну. Стежити, щоб сік не закипів. Простерилізувати банки. Кришки прокип'ятити. У підготовлену тару налити яблучний сік, закатати кришками. Перевернути, накрити теплою тканиною і залишити до ранку. Зберігти в прохолодному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абрикосовий джем: як приготувати солодкий десерт на зиму

Додавати до закруток ацетилсаліцилову кислоту не можна. Після взаємодії з розсолом вражає шлунково-кишковий тракт. В цілому консервація шкодить здоров'ю. Квашені продукти набагато корисніші, особливо капуста.

Зараз ви читаєте новину «Три рецепти яблучного соку, які полюбить вся родина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі