вівторок, 27 липня 2021 02:28

Абрикосовий джем: як приготувати солодкий десерт на зиму

Абрикосовий сезон у розпалі, тож самий час потурбуватися про солодкі закрутки на зиму. Джем - універсальний десерт. Чудово смакує із різноманітними тостами, вівсянкою чи морозивом. Готується просто та швидко.

Автор: botanichka.ru
  Абрикосовий джем - ароматний десерт із дитинства, який прийдеться до смаку кожному.
Абрикосовий джем - ароматний десерт із дитинства, який прийдеться до смаку кожному.

Абрикосовий джем з лимоном і корицею

Інгредієнти:

абрикос без кістки - 1 кг,

цукор - 550 г,

кориця - 1 шт.,

сік та цедра - 1 лимона.

Приготування:

Абрикоси нарізати шматками та засипати цукром. Залишити на кілька годин. Додати корицю й лимонну цедру, поставити на вогонь. Коли закипить, влити сік лимона. Варити до загустіння. Розлити гарячий джем по стерилізованих банках й закрити кришкою.

Абрикосовий джем на сиропі

Інгредієнти:

абрикос без кістки - 1 кг,

цукор - 1 кг,

вода - 1 л.

Приготування:

Половину абрикосів нарізати шматочками, половину залишити цілими. В каструлю насипати цукор, залити водою та варити на середньому вогні до появи бульбашок.
Додати абрикоси й періодично знімати піну, поки джем не загусне і не потемніє. Крапля готового джему не повинна розтікатися на блюдці. Остудити, накривши кришкою, оберненою рушником. Готовий джем перекласти в холодні стерилізовані банки, щільно закрутити кришкою і поставити в прохолодне місце.

Абрикосовий джем з агар-агаром

Інгредієнти:

абрикос очищений - 1 кг,

цукор - 500 г,

агар-агар - 10 г,

вода - 160 мл.

Приготування:

Замочити агар-агар у воді та залишити на 30 хвилин. Абрикоси подрібнити блендером в пюре. Перекласти абрикосове пюре на вогонь і всипати половину цукру. Агар-агар довести до кипіння. Додати решту цукру і повторно закип'ятити. Помішуючи абрикоси, тонкою цівкою влити агарово-цукрову суміш. Прокип'ятити протягом 5 хвилин. Перекласти джем у підготовлені банки.

Зараз ви читаєте новину «Абрикосовий джем: як приготувати солодкий десерт на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі