середа, 25 лютого 2015 13:37

Тарталетки з кремом прикрашають лимоном у цукрі
13

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Тарталетки — прекрасний десерт, який врізноманітнить святковий стіл або стане оригінальним перекусом протягом робочого дня. Саме такий десерт недавно приготувала киянка Лариса Чопенко. "Коли прочитала рецепт, то спершу подумала, що готувати буде складно. Але головне — суворо дотримуватись рецепту, тоді все вийде добре. Є одна важлива порада: всі складники слід заздалегідь хоча б пару годин потримати в холодильнику, й діставати вже перед самим приготуванням. Це допоможе зробити тарталетки правильними й смачними".

Інгредієнти:

Тісто:

борошно пшеничне — 250 грамів

масло вершкове — 100 грамів

какао — 1 ст. ложка з гіркою

цукор — 75 грамів

білий йогурт — 50 грамів

яйце — 1 штука

розрихлювач — 1 ч. ложка

ванільний цукор — 1 ч. ложка

цедра лимону — 1-1,5 ч. ложка

Начинка:

лимон — 2 штуки

молоко — 250 грамів

цукор — 250 грамів

яйце — 1 штука

ванілін — 1-2 грами

коньяк — 1 ст. ложка

Для декору:

цукор — 80 грамів

лимон — 1 штука

Приготування:

Яйце у глибокій посудині збити до пишності. Вершкове масло в окремій посудині ретельно розтерти із ваніліном і цукром не менше 5 хвилин до повної однорідності. Поступово влити збите яйце до вершкового масла. Все разом збити міксером протягом 5 хвилин.

Всипати до маси двічі просіяне борошно і розрихлювач. Також — какао та спеції. Із отриманої маси замісити тісто. Воно має біти досить м'яке і однорідне. Тісто загорнути у плівку і поставити в холодильник на годину-дві. Тоді тісто стане щільне і твердувате. Його не просто буде розкатувати, зате тарталетки ліпитимуться дуже добре.

Доки тісто в холодильнику, приготувати крем: з лимонів дістати кісточки і плівку. Отриману м'якоть порізати на невеликі шматочки. Змішати з ваніліном і відставити у бік. Молоко довести до кипіння. Яйця до начинки розділити на білки й жовтки. Жовтки збити міксером з цукром і борошном. Влити молоко і поставити на вогонь. Додати до суміші підготовлені лимони із соком. Помішувати, доводячи масу до кипіння. Зняти з вогню, влити коньяк і перемішати. Лишити, щоб маса охолонула. Вже не гарячий крем злегка збити і лопаткою з'єднати з білками. Прибрати в холодне місце.

Дістати тісто з холодильника розкатати до товщини 5 міліметрів. Вирізати блюдцем або склянкою форми для тарталеток. Викласти їх у форми для запікання. Виделкою зробити на дні кілька проколів. Запекти спершу тісто без крему при 180 градусах 10 хвилин.

Залити у теплі тарталетки крем і допекти ще 10 хвилин. Охолодити. Приготувати декор: порізати на дольки лимон. У сковорідці розтопити цукор і столову ложку води. Коли з'явиться пінка, додати лимон. Проварити 3-5 хвилин. Відкинути на сито, після чого викласти шматочки карамелізованого лимону на тарталетки.

Зараз ви читаєте новину «Тарталетки з кремом прикрашають лимоном у цукрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі