У кожної жінки має бути власний рецепт смачної курки, яку б вона з гордістю назвала б фірменною стравою. Цікавою виходить курка замотана в бекон, а всередині начинена свинячим фаршем з яблуками. Пікантності страви додають свіжі ароматні трави. Зовні виходить хрусткий панцир, а всередині ніжне і соковите м'ясо. Особливістю цієї страви те, що її не треба зовсім солити. Це зробить поступово бекон.
Інгредієнти:
Курка - 1 шт
Вершкове масло - 20 г
Часник - 2-3 зубчики
Яблуко - 1/2
Панірувальні сухарі - 2 ст.л.
Фарш - 150 г
Цибуля - 1/2 шт
Горіхи - 30 г
Бекон - 8 смужок
Приготування:
Порізати м'яке вершкове масло, часник та половину цибулини.
Додайте трохи подрібненого арахісу. Також, дрібним кубиком поріжте половину яблука.
З'єднайте все це разом з фаршем та панірувальними сухарями.
З'єднайте руками, щоб вийшов однорідний фарш.
Курку протріть сухими серветками. Волога перешкоджає утворенню скоринки.
Потім щільно начиняйте її фаршем. З нього вийде гарнір і курка збереже форму .
Зубочистками закріпіть шкіру так, щоб начинка міцно трималася всередині. А ноги зв'яжіть мотузкою. Всі ці тонкощі допоможуть курку залишитися в тому ж вигляді після духовки.
Щедро змастіть курку зовні м'яким вершковим маслом.
Наріжте смужки бекону на дві частини, щоб було зручніше працювати. А далі приліплюйте шматочки в нахлест ялинкою. Завдяки маслу бекон буде триматися.
У форму на дно викладіть трави: свіжий чебрець, розмарин або лавровий лист.
Зверху викладаємо курку і щільно накриваємо фольгою, дзеркальної стороною вгору.
Читайте також: Курячі грудки зі спаржею поливають гірчичним соусом
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час залежить від розміру курки. За 25 хвилин до кінця, зніміть фольгу.
Готовність птиці визначитилегко - проколіть її ножем. Якщо сік виходить прозорий, значить вона готова. Перетримувати її не варто, інакше вона буде сухою.
Коментарі