М'ясо на Пасхальному столі обов'язкова страва. Хтось його запікає, інші варять. Весь час хочеться спробувати щось нове тому потрібно експериментувати з інгредієнтами.
"Багато хто запікає свинину тільки з перцем та сіллю. Мовляв, решта приправ забивають смак мяса. Я ж додаю корицю, яка робить страву ароматною та соковитою всередині", - каже вінничанка Тамара Крищук.
Інгредієнти:
свинина - від 800 г до 1 кг
3 зубчики часнику
4 ч. л. кориці
2 ч. л. хмелі-сунелі
сіль, щіпка червоного меленого гострого перцю
3 ст. л. зерен гірчиці
Приготування:
М'ясо нашпигувати часточками часнику і натерти приправами.
Додати трохи олії, щоб рівномірно їх розприділити.
Поставити в холодильник на три години. Загорнути у фольгу і запекти.
За 10 хвилин до кінця готовності відкрити фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося.
Читайте також: Ніжні голубці готують з рибною начинкою або ковбасою
Проштрикнути шпажкою. Якщо йде прозорий сік - м'ясо готове.
"Ріжу коли температура м'яса буде 40 градусів. Коли можна покласти руку і вона буде теплою, схожа з температурою людського тіла. Тоді воно при нарізанні не буде розпадатися".
Коментарі