Вишукану вечерю можна приготувати вдома. Спробуйте швидко приготувати пасту.
Рецептом пасти у вершковому соусі з гарбуза поділилася професійний кухар Анастасія Ворже.
Це смачна й вишукана страва, яка готується лише 15 хвилин. Ніжний, шовковий соус із гарбуза, вершків і сиру ідеально огортає пасту.
Поради
Якщо у вас є можливість купити свіжу шавлію, обов'язково спробуйте. Вершкове масло, шавлія та гарбуз були створені один для одного. Обсмажена в маслі шавлія стає хрумкою і дуже ароматною. Такий простий соус із вершкового масла та шавлії burro e salvia часто використовують італійці, щоб прикрасити ньоккі та равіолі. Але навіть сам по собі він дуже смачний.
Для цієї страви чудово підійде широка паста — тальятеле, фетучині, папарделе.
Інгредієнти
Паста папарделе - 180 г
Пюре гарбузове - 200 г
Масло вершкове 73% -30 г
Часник, зубчики - 1 шт.
Вершки -100 мл
Вино біле сухе - 1/2 склянки
Твердий тертий сир - 1/2 склянки
Мускатний горіх мелений за смаком
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Шавлія
Як приготувати
Ставимо варити пасту. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді до появи карамельного аромату. Додаємо шавлію і обсмажуємо хвилину, поки вона не стане хрусткою. Прибираємо на тарілочку. У сковорідку додаємо гарбузове пюре, видавлюємо часник і перемішуємо.
Вливаємо вино і даємо йому трохи википіти. Потім додаємо вершки та тертий сир. Якщо соус загустий — вливаємо трохи води від пасти. Готуємо, поки сир повністю не розчиниться у соусі. Солимо, перчимо та додаємо щіпку мускатного горіха.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколи не розваряться: що треба зробити з макаронами перед приготуванням
Пасту зливаємо і додаємо в сковорідку із соусом. Перемішуємо та розкладаємо по тарілках. Зверху посипаємо хрусткими листочками шавлії. Подаємо одразу. За бажанням можна посипати зверху тертим пармезаном.
Пасту люблять готувати по всьому світу. Її прихильників - мільярди, бо вона смачна і найголовніше - її можна готувати досить швидко.
Під час приготування макаронів можете припуститися деяких помилок. Є п'ять найпоширеніших під час приготування пасти.
Коментарі