Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом незвичного літнього супу - гаспачо із полуницею.
Такого ви ще не куштували", - написав шеф-повар в Іnstagram, де й описав приготування страви.
⠀
Інгредієнти:
- огірки без шкірки - 100 г;
- томати без шкірки - 250 г;
- полуниця - 220 г;
- перець болгарський очищений - 70 г;
- часник конфі (або свіжий) - 5 (1) г;
- сіль - 3 г;
- оливкова олія - 20-25 г;
- м'якуш білого хліба - 50 г.
Приготування
Очищуємо огірки, томати та болгарський перець від шкірки. Надрізані томати просто заливаємо кип'ятком на 25 сек. - тоді шкірка легко знімається. Також не забуваємо зачистити полуницю.
⠀
До очищених овочів та полуниці додаємо часник, сіль, оливкову олію, м'якуш хліба. Дуже добре збиваємо все блендером.
⠀
"Можна використати запечений часник або ж конфі - томлений в рослинній олії протягом 1,5 години за температури 90-95 градусів. Тоді він втрачає гостроту та не впливає на підшлункову. До гаспачо також люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки та винний або ж яблучний оцет", - вказав Ярославський.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт від Клопотенка: як приготувати ідеальний капусняк
⠀
Всі інгредієнти супу мають бути холодними. Готовий гаспачо потрібно поставити у холодне місце та подавати також холодним.
⠀
При подачі можна полити страву оливковою олією та додати твердий і хрусткий гарнір. Сюди добре підійде свіжий огірок та полуниця, нарізані кубиками та збризнуті олією. Можна додати трохи кокосового цукру, щоб підсилити контраст між солодким та соленим.
Переглянути цей допис в Instagram
Переможниця проєкту "Мастер Шеф-2" Єлизавета Глінська поділилася рецептом улюбленого грибного супу. Готову страву прикрашає подрібненим кропом.
За словами жінки, її родина обожнює борщ. А от на другому місці знаходиться грибний суп з курячими фрикадельками та галушками.
Коментарі