середа, 09 червня 2021 10:06

Рецепт від Клопотенка: як приготувати ідеальний капусняк

Рецепт від Клопотенка: як приготувати ідеальний капусняк
Ідеальні спеції для капусняку – сіль, лавровий лист і чорний мелений перець. Фото: klopotenko.com

Капусняк - відома українська страва, яка з давніх часів подавалася на свята, зокрема й весілля. Головним інгредієнтом є квашена капуста, завдяки якій суп виходить із кислинкою та особливим ароматом. Для страви використовують будь-яку крупу: пшоно, рис, перловку або гречку.

Рецептом відомого супу поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

курячі стегна - 2 шт.

морква - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

лавровий лист - 2 шт.

перець горошком - 2-3 шт.

гвоздика - 2 шт.

вода - 2,5 л.

квашена капуста - 350 г

гречка - 100 г

сметана - за смаком

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Зняти шкірку з курячих стегон. Нарізати її невеликими шматками та підсмажити на сухій пательні до стану рум'яних шкварок. Зі стегон зварити бульйон. Додати нарізану моркву та цибулю. Всипати спеції. Варити протягом 20 хв. За необхідності зняти піну, що утворилася, а потім процідити його. Додати в бульйон гречку та квашену капусту. Варити до готовності гречки та м'якості квашеної капусти протягом 10-15 хв. Посолити й поперчити. Подати зі сметаною та шкварками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко поділився рецептом приготування дорадо із лаймом та чилі

Окрошка - один із найпопулярніших холодних супів, які готують весною та влітку. Він легкий, корисний та водночас поживний. Зазвичай овочі та м'ясо заливають сметаною, сироваткою, мінеральною водою чи березовим соком.

Зараз ви читаєте новину «Рецепт від Клопотенка: як приготувати ідеальний капусняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі