середа, 11 липня 2018 12:55

Створили контейнер, який повідомляє, коли продукт зіпсувався

Створили контейнер, який повідомляє, коли продукт зіпсувався
Якщо ви мрієте про "розумний" холодильник, але не маєте на нього грошей, такі контейнери стануть ідеальним рішенням проблеми. ФОТО: culinarynewsworld.com

Американська компанія створила "розумний" харчовий контейнер, який сповіщає, коли покладений у нього продукт зіпсувався. Розробники стверджують, що цей винахід дає можливість немало економити на їжі й завжди підтримувати лад у холодильнику.

Робить контейнер "розумним" невеликий дисковидний прилад, який кріпиться на кришку. У залежності від того, скільки часу лишилося до вичерпання терміну придатності, він засвічується зеленим, жовтим або червоним кольором. Пише culinarynewsworld.com.

Щоб активувати прилад, необхідно завантажити на телефон спеціальну програму й увести в неї дані про покладений у контейнер продукт. Зробити це можна як за допомогою голосового помічника, так і вручну. Коли добігатиме кінця термін придатності, на мобільний прийде відповідне сповіщення.

Відстеження стану їжі — не все, що дає придбання цього диво-приладу. Окрім сповіщень про термін придатності, програма видаватиме також і рецепти приготування страв на основі продуктів, які знаходяться в ємності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно заморожувати ягоди та фрукти, щоб вони залишалися цілими

Як заявляє компанія, прилад для відстеження терміну придатності їжі можна буде придбати окремо від контейнерів. Він підійде до ємностей будь-якого плану. Так, приміром, прикріпити його можна й до коробок, у яких забирають з собою їжу з ресторанів і кафе, і навіть до відкритої пляшки вина.

Раніше розповіли, як надовго зберегти зелень свіжою. Ведучий каналу Україна Григорій Герман дав поради щодо петрушки, кінзи, шпинату, кропу й зеленої цибулі.

Зараз ви читаєте новину «Створили контейнер, який повідомляє, коли продукт зіпсувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі