середа, 22 лютого 2012 14:29

Щоб вдався перший млинець, його ллють на витерту сковорідку
14

Фото: фото: Наталя ЧУБЕНКО

На масляну, яка триватиме впродовж останнього тижня лютого, в ресторанах Києва пропонують млинці з різноманітними начинками. В ресторані "Опера" їх готують із жульєном, рибною, м'ясною, овочевою, солодкою начинками.

Тісто вчиняють на суміші води й молока, за власним рецептом шеф-кухаря ресторану Олександра Алфімова. "Щоб млинці були мережані по краях і "в дірочку", робіть тісто із півлітра молока й третини склянки води. У цих рідин різна щільність, це забезпечить пористість, - каже кухар. - Грудок у тісті не буде, якщо вода й молоко холодні. Тоді борошно не завариться".

Перед тим, як лити тісто, розігріту сковорідку треба витерти паперовою серветкою. Перший млинець не вдається, бо на сковорідці багато першого жиру.

Млинці рвуться, якщо в тісті мало борошна або багато піни від білка. Він збивається від замішування тіста міксером.Краще замішувати тісто вручну, а якщо міксером, то на мінімальних обертах.

Прилипають млинці через брак олії. Чого не вистачає, покаже другий млинець. Перший - не показовий.

Більше порад з приготування тіста, смаження млинців та рецепти начинок читайте в журналі "Країна" № 110 від 23 лютого 2012 року

Зараз ви читаєте новину «Щоб вдався перший млинець, його ллють на витерту сковорідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі