субота, 04 листопада 2023 12:00

Що приготувати на обід: топ-3 апетитних страви

Приготувати смачний та оригінальний обід просто. Головне мати в запасі трохи часу та перевірені рецепти, які точно не підведуть. Ми підібрали топ-3 ситних страви, які приємно здивують усіх членів родини.

М'ясо по-французьки

Автор: kopilka-kulinara.ru
  Час приготування 40 хв.
Час приготування 40 хв.

Інгредієнти:

М'якоть свинини - 700 г

Помідор - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 3 зубці

Твердий сир - 150 г

Сметана - 100 г

Спеції - за смаком

Зелень - за смаком

Олія - за смаком

Приготування:

М'ясо нарізати на шматочки товщиною близько сантиметра та відбити молотком. Додати спеції. Викласти у форму для запікання, злегка змастивши її олією. Зверзу додати - нарізану цибулю, змастити сметаною змішаною із часником. Викласти подрібнені півкільцями помідори та присипати тертим сиром. Запікати при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Перед подачею прикрасити страву петрушкою.

Печінкові млинці

Автор: smachni-recepti.pp.ua
  Час приготування 30 хв.
Час приготування 30 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додають горілку: секрет приготування хрустких чебуреків

Інгредієнти:

Куряча печінка - 500 г

Цибуля - 1 шт.

Яйце - 1 шт.

Борошно - 4 ст. л.

Сіль, перець - за смаком

Олія - 3 ст. л.

Приготування:

Очищену печінку та цибулю пропустити через м'ясорубку. Додати яйце, борошно і спеції, перемішати. На розігріту сковороду викласти ложкою тісто. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору. Подавати зі сметаною.

М'ясні пальчики

Автор: ua.depositphotos.com
  Час запікання 40 хв.
Час запікання 40 хв.

Інгредієнти:

Свинина (м'якоть) - 500 г.

Сир - 50 г

Кріп свіжий - 15 г

Сіль кухонна - за смаком

Суміш перців мелених за смаком.

Яйце куряче - 1 шт.

Сухарі панірувальні - 100 г.

Борошно пшеничне - 100 г

Олія для смаження.

Приготування:

Нарізати стейками м'ясо і відбити молотком. Внутрішню частину кожного шматка поперчити й посолити. Для начинки натерти сир і нарізати кріп, змішати із зеленню. На низ м'ясної відбивної покласти столову ложку начинки. Скрутити свинину в формі рулета. Щоб начинка не витікала, м'ясні краї злегка заправити всередину, як в млинцях.

Збити яйце з сіллю, занурити в кляр рулетики. Обваляти пальчики в борошні та в панірувальних сухарях. Смажити на розігрітій сковороді з усіх боків по 5 хвилин. Потім викласти пальчики в форму для запікання, на дно налити трохи води й запікати 40 хвилин при 180 градусах.

Звичайна вечеря може стати французькою, якщо для неї запекти тарт. Це відкритий пиріг з начинкою. Він добре зігріває у холодну погоду. Сирний тарт з часником гарно поєднується з келихом білого сухого вина.

Зараз ви читаєте новину «Що приготувати на обід: топ-3 апетитних страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі