середа, 09 липня 2014 20:28

Салат з морською капустою приправляють лимонним соком

Салат з морською капустою приправляють лимонним соком

 

Тетяна Усенко із Севастополя п'ять років збирає рецепти, до яких входить маринована морська капуста. Пробувала використовувати у запіканки та рагу. Найбільше морська капуста смакує її родині у салатах. Зазвичай купує готовий замаринований продукт у магазині. А вже же вдома за бажанням додає в капусту шматочки риби, крабові палички чи креветки.

Інгредієнти:

- морська капуста - 250 грамів

- ковбаса варена або шинка - 200 грамів

- яйця - 3 штуки

- картопля - 3 штуки

- сир плавлений - 1 штука

- цибуля - 1 штука

- часник - 2 зубці

- оливкова олія - 2 столові ложки

- сік половинки лимона, сіль, перець за смаком

Приготування:

Картоплю та яйця відварити, дати вистигнути та нарізати невеличкими кубиками. Ковбасу нарізаю тонкими довгими смужками. Цибулю шинкую напівкільцями. А сир натираю на крупній тертці. Всі інгредієнти обережно перемішую, аби вони не втратили своєї форми ы не петворилися в кашу.

В окремій мисці змішую оливкову олію, додаю сік половинки лимона. Через прес видушую часник. За смаком додаю сіль та перець. Поливаю спочатку цим соусом морську капусту. А вже потім її із заправкою змішую з основними інгредієнтами салату.

Якщо ваші рідні не люблять оливкової олії, салат добре смакує зі сметаною. Треба брати з невеликим процентом жирності, тоді страва не буде приторною.

Прикрасити салат можна зеленню петрушки чи кінзи. 

Зараз ви читаєте новину «Салат з морською капустою приправляють лимонним соком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі