четвер, 16 січня 2014 15:58

Салат із груші, сиру та шматочків ошийку врізноманітнить зимове меню
12

Фото: Фото: Катерина Гончарова

Про страви, які готують в ресторані на Подолі "Silvio D'Italia", говорить вже сама назва закладу. Тут можна долучитися й до італійської культури загалом — працівники, усміхаючись, вітаються італійською, навколо вас на стінах - портрети знаменитих італійців, та й майстер-класи традиційної кухні Апеннінського півострову тут проводять вельми часто.

Сьогодні для Gazeta.ua розповідають про одну з нових страв ресторану - салат Треві. Це поєднання солодкої груші, солоного козячого сиру і ароматного свиного ошийку. Відтінку страві надає солодко-кислий соус із меду й соку лимона.

"Салат Треві добре врізноманітнює зимове меню, - розповідає кухар Віталій Левченко, ділячись рецептом, - Як не дивно, для салату спершу роблю оздоблення. Пару-трійку помідорів чері розрізаю уздовж і викладаю на тарілку".

Для основи Віталій бере мікс салатів - червоний лолло-россо і зелений лоло-бьянко. Їх називають "кораловими" салатами, бо зовні дійсно схожі на корали. Також бере листя фрізе і радіччіо. Зелень дасть колосальний запас вітамінів і врізноманітнять страву своїм зовнішнім виглядом, запевняє кухар.

Перемішує мікс салатів, викладає посередині тарілки об'ємною гіркою. До речі, свіже листя салату дуже не бажано різати ножем, нехай навіть найгострішим. Від сталевого леза кінчики ніжного листя швидко темнішають і в'януть. Якщо треба подрібнити, найкраще рвати його руками.

"Свіжу грушу ріжу так тонко, шоб шматочки можна було зігнути. Акуратно викладаю на салат. Свіжий козячий сир ріжу слайсами і — туди ж, у тарілку. Груша з козячим сиром — дуже смачне поєднання. Коли нарізані тонко, то так само тонко відчувається смак. Відрізаю також кілька шматків сирокопченого свиного ошийку з прожилками".

"Розкладаю всі складники в хаотичному порядку, але щоб було більш-менш рівномірно. Наприклад, на п'ять дольок груші — п'ять дольок ошийку і стільки ж шматочків сиру".

"Заправка для салату — мед, оливкова олія і сік лимону. Змішую все це в рівномірних пропорціях, перемішую до однорідності. Сумішшю приємного жовтого кольору поливаю салат. Прикрашаю гілочкою свіжого базиліку і посипаю жменькою кедрових горішків. Перед тим я їх трохи підсмажив на сковорідці, щоб по боках стали коричневі і на смак ароматніші".

 

Зараз ви читаєте новину «Салат із груші, сиру та шматочків ошийку врізноманітнить зимове меню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі