понеділок, 23 червня 2014 15:37

Салат "Іспанський" готують із молодої картоплі

Салат "Іспанський" готують із  молодої  картоплі

 

Вінничанка Наталія Гонта чотири роки працювала в Іспанії. Навчилася готувати багато їхніх національних страв. Найбільше сподобалися салати, вони водночас і легкі і ситні. А салат "Іспанський" із запеченої молодої картоплі ще й нагадує українську кухню. Такий салат може бути гарніром до риби чи м'яса.

Інгредієнти:

- картопля дрібна - півкілограма

- часник - 4 зубці

- сік лимона - 1 столова ложка

- майонез - 4 столові ложки

- оливкова олія - 3 столові ложки

- базилік та орегано - 1 пучок

- сіль, чорний перець, паприка - за смаком

 

Приготування:

Картоплю мию, просушую паперовим рушником. Кожну розрізаю на дві рівні частини та залишаю глибокій мисці. Змішую дві столові ложки олії, сіль та перець і виливаю все в картоплю. Ретельно перемішавши, викладаю картоплю на деко в один шар. Духовку розігріваю до 200 градусів. Запікаю картоплю півгодини, але кожних 5-7 хвилин перевертаю її на різні боки. Аби була рівномірно золотиста та не підгоріла. Коли картопля готова - даю їй вистигнути. Тим часом готую соус.

В глибоку посудину кладу майонез. Якщо немає домашнього, можна замінити магазинним. Оскільки для цього рецепту його багато не потрібно. До майонезу додаю сіль, ложку олії, подрібнений часник, базилік та орегано. Все приправляю лимонним соком.

Змішую картоплю із майонезним соусом. Викладаю все на листя салата, які є вдома, або які до вподоби. Можна прикрасити скибочками томатів, та посипати зверху тертим твердим сиром.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Іспанський" готують із молодої картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі