четвер, 29 жовтня 2020 19:56

Розкрили класичний рецепт піци "Маргарита"

Піца "Маргарита" - популярна не лише в Італії, але й далеко за її межами. Готується елементарно, а смакує усім членам родини. Єдиний мінус страва досить калорійна.

Автор: Depositphotos
  Білий, червоний і зелений кольори цієї піци символізують прапор Італії.
Білий, червоний і зелений кольори цієї піци символізують прапор Італії.

Інгредієнти:

борошно - 500 г

дріжджі свіжі - 15 г

олія - ​​50 мл

вода - 320 мл

сіль - за смаком

помідори - 6 шт.

часник - 2 зубці

олія - ​​50 мл

твердий сир - 250 г

зелень - за смаком

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Змішати дріжджі з просіяним борошном, розтерти пальцями до дрібних крихт. Додати олію і воду, замісити тісто. Вимішувати до тих пір, поки не перестане липнути до рук. Накрити тісто серветкою і залишити підходити на годину. Повторно вимісити тісто та розкачати в тонкий пласт. Викласти на присипаний борошном деко. Збити в блендері помідори з олією, часником, сіллю, перцем і зеленню. Рівномірно змастити тісто соусом. Сир натерти на тертці, половиною присипати тісто. Помідори нарізати кружечками, викласти на піцу та додати іншу половиною сиру. Випікати за 220 градусів у духовці протягом 15-20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 лінивих сніданків на швидку руку

Піца не в кожній країні готується за однаковим рецептом. Американська має товстіше тісто, а італійська завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили класичний рецепт піци "Маргарита"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі