Якщо для вас зустріч Нового року - головна вечірка в житті і ви плануєте відсвяткувати її на повну, прибережіть "затишні" коктейлі для іншого приводу. Для любителів ігристих вин і гучних тусовок Gazeta.ua склала топ-5 новорічних напоїв на основі шампанського.
FRENCH 75
шампанське - 150 мл
джин - 30 мл
лимонний сік - 7 мл
цукровий сироп - 4 мл
лід - 2-3 кубика
Цукровий сироп треба приготувати заздалегідь. Для цього можна змішати цукор з водою в співвідношенні 1:1. Джин збиваємо в шейкері з лимонним соком, цукровим сиропом і льодом. Проціджуємо суміш через сито в високий келих, доливаємо охолоджене шампанське.
ROSSINI
шампанське - 150 мл
полуниця - 4 шт.
лід
Розминаємо полуницю і кладемо її в шейкер або склянку з широким дном. Додаємо кубики льоду і шампанське, перемішуємо коктейльної ложкою протягом хвилини до охолодження напою. Проціджуємо коктейль через ситечко в охолоджений високий келих.
HEMINGWAY CHAMPAGNE
шампанське - 150 мл
абсент - 30 мл
Наливаємо в охолоджений високий келих абсент. Доливаємо холодну шампанське, не перемішуємо. За бажанням можна додати одну або дві краплі біттера.
GINGER SPARKLER
шампанське - 750 мл
цукор - 120 мл
вода - 60 мл
тертий корінь імбиру - 2 ч. л.
З'єднуємо цукор з водою і подрібненим коренем імбиру в невеликій каструльці і прогріваємо на середньому вогні приблизно дві хвилини. Одержаний сироп проціджують через дрібне сито, щоб прибрати дрібні шматочки імбиру, і даємо йому охолонути. Такий сироп можна зберігати в холодильнику тиждень. Рівномірно наливаємо сироп в сім високих келихів: приблизно по одній чайній ложці. Потім вливаємо охолоджене шампанське і акуратно перемішуємо.
MIMOSA
шампанське - 100 мл
апельсиновий сік - 90 мл
цедра апельсина
Додаємо сік з апельсина: найкраще це робити вручну, щоб в сік потрапили ароматні масла з шкірки. Наливаємо через ситечко сік в охолоджений келих. Доливаємо шампанське, перемішуємо і кидаємо в келих шматочок апельсинової цедри.
Коментарі
1