четвер, 19 травня 2016 13:42

Пиріг "Вишиванка" роблять з повидлом та двома видами тіста

у Всесвітній день вишива́нки символічно буде приготувати пиріг "Вишиванка". Він має оригінальний вигляд та ніжний смак. Ним із задоволенням посмакують рідні та близькі.

Автор: chef.com.ua
 

Інгредієнти:

для тіста:

жовткі 2 шт.

цукор 1/3 склянки

сметана 80 г.

борошно 250-300 г.

масло вершкове 160 г

розпушувач тіста 1 ч. л.

какао 1 ст. л.

для безе:

білки 3 шт.

цукор 1-2 ст. л.

густе повидло

для крему:

сметана 250 мл

цукрова пудра 1/3 склянки

Приготування:

Жовтки розтерти з цукром до однорідної маси.

Борошно просіяти в глибокій мисці. Додати сіль, розпушувач і перемішати.

У миску з борошном нарізати масло кімнатної температури. Перемішати, щоб вийшла розсипчаста маса.

Сюди додати жовтки з цукром та сметану. Замісити м'яке тісто.

Тісто розділити на три рівні частини. До однієї додати какао.

Це темне тісто також розділити на дві половини і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин. А світле - в холодильник.

Для безе добре збити білки з ложкою цукру. Для начинки підготувати густе повидло.

Форму для випічки застелити папером для випічки. Розкачати світле тісто і помастити повидлом.

На верх покласти половину білкової піні і рівномірно натерти на грубій терці темне тісто. Так підготувати два коржі.

Віпікати коржі при температурі 180 градусів до готовності.

Для крему до початку приготування пирога покласти сметану в марлю, складену в 3-4 шари, і підвісити.

Під низ поставити тарілку, в яку стікатиме сироватка. Тримати сметану так 2-3 години в холодильнику.

Читайте також: У сирне печиво додають білий шоколад, а прикрашають молочним

Для крему густу сметану збити з цукровою пудрою міксером.

Охолоджені коржі помастити кремом і залишити пирігна 8-9 годин в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг "Вишиванка" роблять з повидлом та двома видами тіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі