субота, 14 серпня 2021 14:36

Оригінальні десерти на Маковія допоможуть здивувати родину

На Маковія можна приготувати не звичні рулети чи відкриті пироги. Цікавіше спекти маковий десерт із заварним кремом чи лимонне печиво. Рецепти прості настільки, що допоможуть і діти. Так приготування традиційної страви перетвориться на веселощі.

Баскський пиріг із заварним кремом

Це закритий пиріг із заварним кремом, родом з Іспанії. Спочатку він готувався з розсипчастого пісочного тіста і начинки у вигляді черешні, потім з часом стали додавати ще й заварний крем. Цей рецепт - одна з багатьох варіацій традиційного баскського пирога, в ньому в начинку додається мак.

У заварний крем для начинки, зазвичай, додають мелений мигдаль, але можна замінити його маком.

Автор: best-kylinar.in.ua
 

Інгредієнти:

300 г борошна

150 г цукру

125 г масла

1 яйце

1 жовток

2 ст. л. рома

Крем для начинки:

4 жовтки

400 мл молока

40 г борошна

30 г цукру

1 пакетик ванільного цукру

40 г цукрової пудри

1 ст. л. рома

100 г маку

Приготування:

Для заварного крему жовтки розтерти з цукровою пудрою і борошном. Молоко підігріти з цукром і ванільним цукром до кипіння. Вилити в жовтки і перемішати.

Перелити назад в каструлю і варити, поки крем не загусне. Налити ром, розмішати.

Охолодити. Помелити мак і додати у крем. Для тіста розтерти масло з цукром і ромом. Додати яйце і жовток, розмішати.

Всипати борошно і замісити тісто. Дати полежати 20 хвилин, прикривши плівкою.

Розкачати третину тіста і викласти у форму так, щоб звисали краї. Наповнити маковим кремом. Розкачати решту тіста і накрити пиріг. Провести качалкою по краях, щоб скріпити шари тіста.

Проколоти паличкою отвори для виходу пари. Пекти при 160С 40 хв. Перед нарізкою повністю охолодіть.

Лимонне печиво з маком

Цитрусове печиво підходить для родинних чи сімейних посиденьок. Це легше, ніж крутити штрудлі.

Автор: tarelkina.com
 

Інгредієнти:

2,5 склянки борошна

1 ч. л розпушувача

0,5 ч. л. солі

140 г вершкового масла

1 склянка цукру

1 яйце

1/4 склянки лимонного соку

1,5 ч. л ванільного екстракту

цедра лимона

3 ст. л. маку

Приготування:

Лимонний сік вилити в сотейник, довести до кипіння і варити хвилин на середньому вогні хвилин 5.

Додати до лимонному соку половину масла, перемішати і тримати на вогні до повного розчинення масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макові шулики печуть на Маковія: рецепт для лінивих

Масло, що залишилося збити з цукром, додати яйце і продовжувати збивати. Влити лимонний сік з маслом, додати ваніль і цедру, ретельно перемішати.

Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль і мак, перемішати. Порціями ввести суху суміш в яєчну суміш. Тісто виходить м'яким.

2 столовими ложками формувати печиво і викладати на застелений пергаментом деко. Духовку розігріти до 180 С, і випікати печиво 15 хв.

Ожина - універсальна ягода. З неї легко приготувати безліч корисних та оригінальних десертів: смузі, морозиво чи ароматний пиріг. Все завдяки оригінальному смакові та розкішному кольору. Крім того, ягода містить безліч вітамінів.

Зараз ви читаєте новину «Оригінальні десерти на Маковія допоможуть здивувати родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі