понеділок, 02 серпня 2021 02:28

Три десерти з ожини, які вражають смаком

Ожина - універсальна ягода. З неї легко приготувати безліч корисних та оригінальних десертів: смузі, морозиво чи ароматний пиріг. Все завдяки оригінальному смакові та розкішному кольору. Крім того, ягода містить безліч вітамінів.

Ягідні кекси

Автор: pexels-polina-tankilevitch
  Готові кекси прикрашають за смаком.
Готові кекси прикрашають за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд вражає: спекли найбільший в Україні малиновий пиріг

Інгредієнти:

борошно - 220 г,

масло - 100 г,

яйця - 2 шт.,

цукор - 100 г,

кефір - 130 мл,

сода -1 ч. л.,

сіль - дрібка.

ожина - 200 г.

Приготування:

Борошно змішати з сіллю і содою. Збити міксером яйця із цукром до пишноти. Розтоплене масло з'єднати з кефіром. Додати яйця та змішати до однорідності. Очищену ожину припорошити борошном. У велику миску насипте сухі компоненти та залити їх рідкими. Вимісити тісто за допомогою міксера та додати ягоди й змішати. Форми для кексів змастити маслом і вилити тісто. Випікати при 180 градусах 40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною паличкою - має бути суха.

Пиріг з ожиною та яблуками

Автор: pirig.com.ua
  Час випікання 45 хвилин.
Час випікання 45 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

масло - 175 г,

цукор - 175 г,

яйця - 3 шт.,

борошно - 200 г,

розпушувач - 2 ч. л.,

цедра одного лимона,

яблука - 500 г,

ожина - 150 г.

Для посипання:

масло - 75 г,

борошно - 75 г,

цукор - 50 г,

мюслі - 75 г,

розпушувач - 1/2 ч. л.,

Приготування:

Збити міксером яйця разом з цукром і вершковим маслом. Додати борошно, розпушувач і натерту цедру. Перелити тісто у форму 18 на 28 см, застелену пергаментним папером. Зверху розкласти тонко нарізані яблука й ожину. Збити всі інгредієнти для посипання в блендері до отримання крихти. Посипати фрукти. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Перед подачею охолодити та розрізати на порційні шматки.

Смузі з ожиною та чорницею

Автор: pexels.com
  Ожину можна замінити будь-якими іншими ягодами.
Ожину можна замінити будь-якими іншими ягодами.

Інгредієнти:

молоко - 1/4 скл.,

йогурт - 3/4 скл.,

банан - 1 шт.,

ожина - 3/4 скл.,

чорниця - 3/4 скл.,

мед - 1 ст. л.

Приготування:

Влити молоко в блендер. Додати йогурт і банан, збити до однорідності. Додати заморожені ягоди та мед, ще раз збити. Перелити смузі в склянки та подати до столу. Прикрасити свіжими ягодами.

Летом горячие напитки отходят на второй план. Популярности набирают холодные, особенно те, что связаны с кофе. Существует множество рецептов, которые взбодрят любое утро. Лучшие - собраны ниже.

Зараз ви читаєте новину «Три десерти з ожини, які вражають смаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі