понеділок, 25 грудня 2017 21:34

Незвичайний десерт: зелений торт мастять сирним кремом

Для вдосконалення святкового меню, потрібно експериментувати не тільки із закусками та гарячими стравами, а й із десертами. Одним із таких є солодкий торт зі шпинату. Начинку готують з солодкого сиру та цукрової пудри.

Автор: priekavos.lt
  Шпинатний торт перемащують солодким сиром та цукровою пудрою
Шпинатний торт перемащують солодким сиром та цукровою пудрою

Інгредієнти:

100 г свіжого шпинату

80 мл олії

1 ст. л. лимонного соку

цедра одного лимона

2 яйця

півсклянки цукру

100 г борошна

10 г ванільного цукру

1 ч. л. розпушувача

2 ст. л. цукрової пудри

30 мл лікеру

100 г жирних вершків

100 г сиру маскарпоне

Приготування:

Духовку прогріти до 170°С. Форму застелити пекарським папером. Змішати в блендері шпинат, олію, лимонний сік та цедру лимона. Міксером окремо збити яйця і цукор 4–5 хв. Має вийти пишна піна.

Додати до яєць шпинатну масу і збити ще раз міксером на маленькій швидкості. Змішати борошно, ванільний цукор та розпушувач. Поступово додати в тісто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Перелити його в форму і поставити пектися на півгодини. Тримати ще 10 хв. при вимкнутій духовці. Вийняти з форми.

Для крему збити вершки із сиром маскарпоне або звичайним м'яким.

Додати цукрову пудру і лікер. Корж розрізати на дві частини, помастити кремом і поставити на 2 год. у холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Незвичайний десерт: зелений торт мастять сирним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі