четвер, 16 серпня 2018 10:19

Неповторний смак: експерт розкрив секрети приготування кави в турці

Неповторний смак: експерт розкрив секрети приготування кави в турці
Рецепт приготування справжньої кави у турці. Фото: Tropic Kava

Кава - це тема, у якій величезна кількість міфів, стереотипів та легенд. Дуже складно знайти рецепт приготування справжнього смачного нопою.

"Якщо запитати у Google, як варити каву в турці, то перші кілька варіантів відповідей будуть повною нісенітницею. Там писатимуть, що кава має три рази закипіти, її треба два рази перемішати або варити, весь час помішуючи. Це кошмари, від яких нормального баристу починає сіпати", - говорить співзасновник бренду Veterano Coffee Володимир Шевченко, пише 24tv.ua.

Кожен кавовий напій має власне співвідношення води і кави. Для кави у турці - це співвідношення 1 до 10. Наприклад, якщо турка - на 70 мл води, у неї потрібно засипати 7-8 грамів кави. Вона має бути дрібного помолу, але не змолота на пил. Одне і те ж зерно, зварене на різних помолах і при різній температурі, дає абсолютно несхожі напої.

Засипаємо каву у турку, вливаємо половину води і спостерігаємо, як починається "цвітіння" кави - починає пускати бульбашки. Чекаємо, поки випустить всю піну і доливаємо у турку воду, що залишилася. Вона може бути будь-якої температури, залежить від того, як швидко ви хочете зварити каву. Експерт додає, що вода різної температури дає різний смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиво варять із піцою та котячими фекаліями - найдивніші рецепти напою

Десь за хвилину після того, як каву поставили на вогонь, її потрібно дуже ретельно перемішати перший і останній раз. Це потрібно, щоб розмішати всі грудочки. Далі - не чіпати турку із напоєм, аж доки кава не почне підніматись.

"У момент, коли кава піднімається, температура доходить до 95-96 градусів – її треба зняти, вилити одним рухом в чашку разом із гущею, дати постояти 2-3 хвилини і насолоджуватися. Цукор додаємо відразу, щоб потім не перемішувати", - каже Шевченко.

Кава для багатьох є смачним початком ранку. Крім кофеїну вона містить ще кислоти та інші смакові компоненти, які не всім підходять. Спеціалісти дали 3 поради, як правильно пити каву для користі організму.

Зараз ви читаєте новину «Неповторний смак: експерт розкрив секрети приготування кави в турці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі