пʼятниця, 30 липня 2021 02:28

"Неповага до гостей": перед весільним застіллям не обійдеться без фуршету

Вітальний фуршет - те, без чого не обходиться жодне весілля. Влаштовують перед церемонією розпису чи основним бенкетом. Триває від 30 до 50 хв.

Автор: Maria Lindsey Content Creator: Pexels
  В залежності від побажань організовують солодкий, козацький, морський чи будь-який інший стіл.
В залежності від побажань організовують солодкий, козацький, морський чи будь-який інший стіл.

Про це Gazeta.ua розповіла Катерина Зайцева, організаторка свят.

"Кожне весілля починається з вітального фуршету. Влаштовують перед церемонією розпису чи основним застіллям. Відсутність фуршету — неповага до гостей. Бо ж основний бенкет починається не одразу, а гості вже голодні. Мають бути хоча б фрукти та шампанське", - розповіла організаторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодке свято: як організувати бенкет до дитячого дня народження

Вітальний фуршет триває від 30 до 50 хв. На перший план розміщують канапе, рулетики, тарталетки, закуски на шпажках. Далі – нарізку: м'ясну, рибну, сирну, фруктову, а також салати. Солодощі – у вазах або на тацях по центру стола. Алкоголь – в пляшках з етикетками, соки й морси – в глечиках.

"Якщо гості місцеві, то на столі вистачить ігристого вина, фруктів та легких закусок. Якщо їхали здалеку, додають канапки, брускети та сендвічі. Міцні напої не ставлять. На людину розраховують два келихи шампанського чи вина і літр напоїв: води, соків, лимонаду", - сказала Зайцева.

На фуршеті віддають перевагу одноразовому посудові, але також використовують і звичайний. Крім цього розкладають серветки та різноманітні шпажки. Якщо немає офіціантів необхідно передбачити й стіл для використаного посуду. Його розміщують в кутку.

Аби гостям було зручно пробувати все частування, закуски для фуршету повинні поміщатися на вилці. Це не доставить особливих турбот при дегустації. Для розігріву апетиту подають не тільки міні-бутерброди, а й кекси, профітролі і тарталетки. Їх подають на шпажках в найоригінальніших поєднаннях.

Зараз ви читаєте новину «"Неповага до гостей": перед весільним застіллям не обійдеться без фуршету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі