четвер, 19 травня 2016 16:40

На ніжних рулетах можна легко зробити незвичайні малюнки
6

Фото: otelidea.ru

Удома можна приготувати смачні рулети, які виглядатимуть краще, ніж магазинні. Без спеціальної освіти важко красиво прикрасити десерт. Та є певні хитрощі, які зроблять випічку надзвичайно гарною. На рулетах можна малювати яскраві візерунки.

Інгредієнти:

для бісквіта:

4 яйця

130 г цукру

75 г борошна в / с

40 г крохмалю

1 пакетик ванільного цукру

для пасти:

1 яєчний білок

30 г цукру

30 г м'якого вершкового масла

40 г борошна

кілька крапель харчового барвника

для начинки:

300 мл 33% вершків

3 ст.л. цукрової пудри

300 г свіжої малини (або 200 г замороженої малини або вишні)

1 ст. л лікеру або коньяку

Приготування:

На пекарському папері олівцем обвести формочки для печива або інший трафарет, можна щось написати. Напис зробити жирним шрифтом.

Якщо використовуються заморожені ягоди, необхідно заздалегідь їх викласти в сито і розморозити.

Якщо малина свіжа, помити її і відкласти половину.

Другу половину малини протерти через сито в маленький сотейник, додати 1 ст. л. цукрової пудри і на маленькому вогні довести до кипіння.

Зняти з вогню і охолодити. Додати лікер або коньяк.

Для пасти збити яєчний білок і цукор. Додати м'яке масло і борошно.

Ретельно збити до однорідної маси. По краплі додавати харчовий барвник до бажаного відтінку. При випічці колір стане більш інтенсивним.

Перекласти масу в кондитерський мішок з тонкою насадкою.

Якщо деко темне, на дно постелити чистий аркуш паперу. Папір з малюнком покласти зверху, намальованої стороною вниз.

Нанести малювальну масу з мішка на малюнки і літери, потім злегка вирівняти поверхню. Деко поставити в морозильник на 30 хвилин.

Бісквіт: відокремити білки від жовтків і збити їх в міцну піну і відставити.

В іншій мисці жовтки збити з цукром, ванільним цукром і 3 ст.л. гарячої води до розчинення цукру в білу піну.

Білки викласти на жовтки, просіяти туди ж борошно з крохмалем і сіллю, обережно перемішати.

Дістати з морозилки деко з малюнком і акуратно вилити зверху рідке тісто.

Підняти деко з одного боку і різко грюкнути 2-3 рази по столу, щоб тісто рівномірно розподілилося.

Випікати в розігрітій до 180 С духовці 12-14 хвилин до золотистого кольору.

Готовий корж перекласти з дека на чистий кухонний рушник. Скрутити його в рулет (малюнок зовні) і залишити холонути.

Збити міксером вершки з цукровою пудрою до м'яких піків.

Холодний корж обережно розгорнути. Зняти папір для випічки і обрізати підсохлі краї. Малюнок залишається внизу.

Кистю нанести лікер на бісквіт, потім помастити збитими вершками.

Читайте також: Незвичайні торти прикрашають "дзеркальною" глазур'ю

Цілі ягоди малини розкласти поверх вершків.

Згорнути корж в рулет, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин.

Зараз ви читаєте новину «На ніжних рулетах можна легко зробити незвичайні малюнки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі