Вермішель настільки універсальний продукт, що з чим його не приготуй - виходить смачно. Сирний соус до вермішелі вважається класикою. Якщо хочеться додати страві нових акцентів смаку, запікають із хрустким беконом та солодкою грушею.
Готується все в одній сковороді, по черзі змінюються одні інгредієнти іншими. Першим відчувається яскравий смак бекону, потім аромат карамелізованої цибулі та груші.
Інгредієнти:
Бекон - 5 шматків
Макарони - 300 г.
Цибуля - 1 шт.
Груша - 1 шт.
Чеддер - 125 г.
Масло вершкове - 30 г.
Борошно - 30 гр.
Молоко 250-350 мл.
Приготування:
Відваріть макарони або дістаньте вчорашні.
При варінні пасти на кожен літр води використовуйте 100 грам пасти і 10 грам солі
На широкій сковороді обсмажте 5 хв. бекон до утворення хрусткої скоринки. Готові шматочки відкладайте на паперову серветку, щоб зайвий жир пішов.
Крупно поріжте велику цибулину.
Коли бекон буде готовий, відправляйте в цю ж сковороду цибулю. Якщо бекон сухий і в сковороді майже немає жиру - додайте трохи оливкової олії.
Вогонь зробіть середній. Обсмажуйте цибулю хвилин 25-30, помішуючи кожні 5 хвилин. Вона має бути карамелізована, тобто глибокого золотистого кольору.
Очищаємо велику грушу і ріжемо на кубики в 1 см.
Виймаєте цибулю і все в тій же сковороді обсмажуємо грушу. Крім того додайте в сковороду 3-4 столових ложки меду. Він прибере всі пригорілості з дна сковороди.
Обсмажувати груші потрібно хвилини 3-4, добре помішуючи.
На великій тертці натріть твердий сир.
Далі соус Бешамель. З ним готові макарони будуть ситнішими і ароматними.
У невеликому сотейнику розтопіть 30 грам вершкового масла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулети з судака запікають з часниковим маслом
Додаємо 30 грам борошна і перемішайте. У сотейнику вийде така густа паста, яка буде добре скочуватися в кулю лопаткою.
Весь час помішуючи влийте молоко. Рідина повинна добре змішатися з пастою і утворити густий однорідний соус. Якщо у вас все ще залишаться грудочки - візьміть вінчик, який їх розбиває. Якщо соус надто густий - додайте ще молоко по 20 мл.
В результаті у вас піде від 250 до 350 мілілітрів молока. Консистенція буде схожа на густий йогурт.
Додайте тертий сир і ще раз все перемішайте.
З'єднуємо пасту, шматочки бекону, цибулю і груші. Заливаємо соусом і добре перемішуємо.
Перекладаєте суміш у форму для випічки.
Випікайте при 200 градусах хвилин 15-20. Тут немає точного часу, просто дивіться, як більше подобається вам. Ще можна зверху потерти сиром.
Коментарі