субота, 02 листопада 2024 11:27

Як приготувати напій "Живчик" вдома: покроковий рецепт

Як приготувати напій "Живчик" вдома: покроковий рецепт
Напій "Живчик" можна приготувати вдома Фото: nv

Найулюбленіший дитячий напій легко приготувати вдома. Він чудово зберігається у скляних банках.

Йдеться про "Живчик". Смак буде схожий на магазинний напій, але стовідсотково приготовлений із натуральних інгредієнтів, пише nv.

Для приготування цього напою вам знадобиться велике відро яблук об'ємом 10 літрів. Зверніть увагу, що кількість яблук може варіюватися в залежності від їх ваги в кілограмах. Також, кількість лимонної кислоти потрібно регулювати залежно від солодкості яблук - може знадобитися від однієї до трьох чайних ложок.

Для початку підготуйте велику каструлю, в якій ви будете готувати цей напій.

Яблука варто залишити протягом доби, щоб вони могли віддати свій аромат і сік. Після цього напій слід прокип'ятити.

Інгредієнти:

Яблука 18 кг

Вода 15 л

Цукор 600 г

Лимонна кислота

Спосіб приготування:

Яблука добре промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Серцевину залишаємо. Складаємо фрукти у велику каструлю.

Заливаємо яблука окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 24 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять способів, щоб яблука не темніли після розрізання

Після цього напій проціджуємо через сито, щоб видалити яблука. До рідини додаємо цукор і лимонну кислоту.

Вміст каструлі ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли закипить, варимо ще впродовж п'яти хвилин, а потім - виливаємо у сухі стерилізовані банки.

Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно упаковуємо і залишаємо до повного охолодження. Після цього зберігаємо "Живчик" у прохолодному місці.

Після сильного вітру сад біля будинку встелений опалими яблуками. Є кілька способів, як утилізувати недозрілі і побиті плоди.

У когось є можливість зібрати їх у мішки та відвезти тваринам. Господині займуться випічкою та консервацією. Це краще робити якнайшвидше, поки яблука ще свіжі.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати напій "Живчик" вдома: покроковий рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі