Сезонні овочі завжди найсмачніші та найкорисніші.
У сезоні кабачки мають найвищу концентрацію поживних речовин і найкращий смак. Використовуйте цей час, щоб отримати максимум користі та насолоди від цього овочу.
Приготуйте кабачкові бризолі за рецептом фудблогерки Інни Ключник.
"Цю страву в сезон кабачків обов'язково варто спробувати", - каже кулінарка.
Кабачкові бризолі
Інгредієнти для кабачкових млинців:
Кабачок - 400 гр.
Цибуля - 100 гр.
Яйця - 4 шт.
Борошно - 100 гр.
Молоко - 150 гр.
Сіль, перець
Зелень, часник
Фарш курячий - 500 гр.
Цибуля - 100 гр.
Сіль, перець
Сир - 100 гр.
Помідор - 150 гр.
Сметана - 2 ст.л.
На верх змастити:
Сметана - 2 ст.л.
Сир - 50 гр.
Як приготувати
Молоденькі кабачки натріть на середній тертці. Рідину відтискати не потрібно, бо і так необхідна рідина. Тісто має бути рідким.
До суміші додайте сіль, перець, мелену цибулю, дрібно нарізану зелень, яйця, борошно та молоко. Ретельно замішайте.
Розігрійте сковорідку і влийте кілька капель олії. Скроплюйте нею поверхню сковорідки щоразу перед смаженням млинця. За рецептом має вийти приблизно шість млинців, якщо діаметр сковорідки 22 см. Млинці смажте з двох сторін.
Начинка. У фарш додайте сіль, перець та терту цибулю. Вимішайте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таких ви ще не куштували: фудблогерка показала, як швидко приготувати голубці з кабачків
Друга начинка. Натертий сир змішайте з дрібно нарізаним помідором та сметаною.
Начинку викладіть у два шари на млинець і скрутіть, закриваючи боки. Усі млинці складіть у форму.
Млинці змастити сметаною і трохи посипати сиром.
Запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Переглянути цей допис в Instagram
Кабачкова запіканка - це не лише смачна страва, але й надзвичайно корисна для вашого здоров'я.
Ця страва має низьку калорійність, що робить її ідеальною для тих, хто стежить за своєю вагою або хоче схуднути. Кабачки складаються переважно з води і клітковини, що допомагає відчувати ситість без зайвих калорій.
Коментарі