Запечена картопля з беконом - ідеальний вибір для затишної та смачної вечері. Поєднання рум'яної картоплі та ароматного бекону робить цю страву справжнім задоволенням.
Приготування не займе багато часу та не потребує складних інгредієнтів.
Запам'ятайте, як легко створити цю апетитну страву для вечірніх посиденьок у родинному колі або з друзями.
Інгредієнти
2 картоплини
50 г сиров'яленого бекону
1 помідор
1 ст. л. майонезу
сіль
перець
Як приготувати
Виберіть рівну картоплю, добре помийте й просушіть її. Не треба чистити від шкірки. Візьміть картоплину й зробіть в ній поперечні надрізи. Тільки надрізайте не до кінця картоплини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитрість, яка перетворює запечений батат у кулінарний шедевр
Бекон треба нарізати тоненькими смужками, а помідор - кружечками. Візьміть картоплину й покладіть у кожен надріз по шматочку бекону, чергуючи зі скибочками помідора.
Зверху нафаршировану картоплину треба змазати майонезом. Покладіть у форму для запікання, застелену пергаментом, поставте у розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте картоплю протягом 40 хвилин. Готову страву подавайте до столу гарячою.
За відсутності електроенергії та води більшість їсть лише бутерброди з ковбасою, а не продукти, які насичують і дають користь. Однак кожному щодня потрібні всі макронутрієнти - білки, жири та вуглеводи.
Можна заздалегідь запекти картоплю або батат. Це крохмалисті коренеплоди, які містять складні вуглеводи, клітковину, вітаміни групи В, С та каротиноїди (попередники вітаміну А). Холодна печена картопля/батат дуже корисна, бо там утворюється резистентний крохмаль, який є їжею для бактерій нашого кишківника.
Коментарі