середа, 17 квітня 2024 18:40

Ідеальний для вечері і сніданку: як приготувати сирний пиріг з лаваша за рецептом Літвінової

Ідеальний для вечері і сніданку: як приготувати сирний пиріг з лаваша за рецептом Літвінової
Любителям лаваша точно сподобається: зберігайте рецепт сирно-кефірного пирога від шеф-кухаря Фото: Instagram

Є безліч страв, які готують на основі лаваша.

Цей рецепт сирно-кефірного пирога вирішить проблему не лише ситної вечері, а й сніданку. Якщо приготуєте увечері, то на ранок вам доведеться лише розігріти шматок, щоб ним поснідати.

"Це ледачий сирно-кефірний пиріг "Гармошка". Неймовірно ніжний, соковитий, ароматний. Готується дуже легко і швидко. Його можна взяти з собою на роботу, в подорож, на пікнік чи дати дитині в школу. Такі солоні пироги також прекрасні на сніданок. Приготувавши заздалегідь, а вранці лише розігрієте шматочок", - ділиться рецептом приготування рестораторка Тетяна Літвінова.

Пиріг вам сподобається, тож зберігайте рецепт.

Інгредієнти

Лаваш - 300 г,

сир 9% - 300 г,

кефір - 700 г,

яйця - 5 шт,

вершкове масло - 40 г,

орегано - 1 ч л

сіль - 1 ч л

Форма для запікання 23/23 см.

Як приготувати

Лаваш нарізати за шириною форми і залишити максимальну довжину.

Сформувати його гармошкою та закріпити склянкою, щоб не розкрутився, поки ви робите наступний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гомбовці з вишнями: як приготувати на сніданок забуту страву української кухні

Для заливки зʼєднати кефір, сир, яйця, розтоплене вершкове масло, орегано та сіль. Дати розчинитися солі.

Вилити заливку зверху на лаваш, щоб сир опинився в середині між стінками лавашу.

Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Тетяна Літвінова (@tanita_litvinova)

Запіканка з капусти з сиром - швидка та корисна вечеря. Ця повноцінна страва можна подаватися як самостійно, так і до м'яса чи риби.

Капустяно-сирна запіканка виходить смачною, соковитою, ніжною, простою в приготуванні.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальний для вечері і сніданку: як приготувати сирний пиріг з лаваша за рецептом Літвінової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі