Самоси - це смажені трикутні індійські пиріжки з різними овочевими начинками. Цікавими на смак виходять із зеленим горошком. Виходить всередині соковита начинка, а зовні хрусткий самос. Пікантності їм надають спеції - імбир, кумин, куркума і перець. Це найдавніша страва національної кухні індусів. Самоси там є різновидом місцевого фаст-фуду. Їх особливість в тому, що начинка завжди тільки вегетаріанська. Їх також готують і солодкими.
Інгредієнти:
Для тіста:
450 г борошна
4 ст. л. вершкового масла
200 мл теплої води
1 ч. л солі
начинка:
400 г картоплі або батату
50 г зеленого горошку (замороженого або свіжого)
1 ч. л насіння кмину
1 ч. л насіння коріандру
2 ст. л. олії
1 маленька червона цибулина
1 шт. зеленого чилі
2 см кореня імбиру
сік половинки лимона
4 гілочки кінзи
олія для смаження
Приготування:
Зварити картоплю з шкіркою.
Просіяти борошно в глибоку миску. Додати розм'якшене масло і ретельно розтерти руками.
Поступово додаючи воду, замісити тісто. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
Картопля охолодити, почистити і дрібно нарізати.
Свіжий горох необхідно відварити в підсоленій воді близько 5 хвилин і потім викласти в миску.
На маленьку сковороду висипати насіння кмину. Прогріти на середньому вогні і дати їм злегка підрум'янитися.
Його і насіння коріандру викласти в ступку і подрібнити все товкачем.
У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю.
Висипати подрібнені кмин і коріандр і куркуму.
Перемішати і додати дрібно нарізаний імбир, потім картоплю і горох.
Перемішати і готувати 2-3 хвилини на слабкому вогні.
Додайте сік лимона і дрібно нарізану кінзу. Посолити і ще хвилини 3-4 обсмажувати начинку.
Дістати тісто з холодильника. Розділити на 4 частини і розкачати кожну в пласт товщиною 2-3 мм. Формочками або склянками вирізати кола діаметром 8 см.
Читайте також: Незвичайний пиріг печуть з сиром фета та абрикосами
У центр кожного покласти трохи начинки. Закріпити краї виделкою, зробивши смугастий візерунок.
Обсмажити пиріжки у великій кількості олії до золотистого кольору.
Викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати гарячими.
Коментарі