субота, 20 квітня 2013 17:30

Голубці готують зі савойської капусти та курятини
7

Фото: Фото: Уляна ТИМКІВ

Винахідлива Катерина готує голубці зовсім не схожі на традиційні. Вона змінила майже всі компоненти страви.

"Традиційні страви з часом набридають, але уявити собі українську кухню без них неможливо, тому доводиться фантазувати", - пояснює жінка.

"Замість звичайної капусти беру савойську. Не знаю, як вам, а мені вона смачніша, ароматніша і дуже м'якенька. Крім того її легко розбирати на листки – просто обриваю, без запарювання, а потім кожен листок, якщо маленькі, то по два листки, занурюю підсолену воду на 30 секунд. Вода не повинна кипіти сильно, тільки ледь побулькувати на маленькому вогні", - детально розповідає господиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голубці з морквою підвищують імунітет і сприяють схудненню

"Півтори склянки рису заливаю трьома склянками окропу – і також на маленький вогонь, доки вода не википить. Відварене заздалегідь куряче м'ясо подрібнюю. Смажу, порізану кубиками, цибулю, коли цибуля зазолотиться додаю натерту моркву і все разом тушкую. На півтори склянки рису добре буде зо три цибулини і три морквини", - рекомендує Катя.

"Річ у тім, що курятина не така соковита, як інше м'ясо, тому треба побільше тушкованих овочів. Отож, запарений рис, тушковані цибуля та морква, курятина і обов'язково сушений червоний перець – все добре перемішую, додаю сіль за смаком. Свіжий перець не даю ніколи, тільки сушений, адже свіжий додає характерного аромату, а сушений – просто робить начинку смачнішою", - переконує вона.

Ось і все, начинку замотуємо в листки капусти. Після кожного викладеного шару голубців я даю трохи олії, лавровий листочок, кілька духмяних перчиків. Коли каструля наповнена голубцями, посипаю зверху сіллю, заливаю окропом і притискаю важкою кришкою. Через 25 хвилин голубці в новій інтерпретації готові", - завершує господиня.

Зараз ви читаєте новину «Голубці готують зі савойської капусти та курятини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі