вівторок, 30 вересня 2014 10:33

Гарбузовий пиріг готують зі згущеним молоком

Багато хто любить осінь саме за її вечори з ковдрою, чашкою чаю і звичайно ж теплою свіжою випічкою. Пропонуємо вам приготувати традиційно осінній гарбузовий пиріг.

 

Інгредієнти:

- 400 р гарбуза

- 1, 5 склянки борошна

- 7 ст.л. вершкового масла

- 1 ч.л. солі

- 1 банка згущеного молока

- 0,5 склянки коричневого цукру

- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю

- 2 ч.л. кориці

- 2 ч.л. сухого меленого імбиру

- 2 яйця

- Щіпка мускатного горіху

Приготування:

Очищений гарбуз нарізаємо на шматочки і запікаємо в духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин. Перетираємо в блендері.

Борошно, масло і сіль розтираємо в крихту. Додати 70 мл холодної води, вимішуємо. Тісто загорнути у плівку і відправити в холодильник на 1 годину.

Гарбузове пюре збити зі згущеним молоком, крохмалем, корицею, мускатом і яйцями в блендері.

Духовку розігріти до 190 градусів. За допомогою качалки розкотити тісто і викласти у форму, що б краї тіста виступали над самою формою. По краях можна обжати виделкою або пальцями для краси. Всередину викласти суміш гарбуза з згущеним молоком і спеціями і відправити в духовку на 45 хвилин.

Перед подачею пиріг потрібно трохи остудити.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий пиріг готують зі згущеним молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі