пʼятниця, 23 квітня 2021 19:17

Фруктовий крем від Сальвадора Далі: рецепт

  Сальвадор Далі з дитинства мріяв стати кулінаром
Сальвадор Далі з дитинства мріяв стати кулінаром

Сальвадор Далі був доволі продуктивним митцем. Сам він казав, що у дитинстві мріяв бути кулінаром, і аж у 60 років його мрія здійснилася. Адже він видав книгу з власними рецептами та сюрреалістичними ілюстраціями. Пропонуємо вам десерт від Далі. А про його зв'язок із модою читайте у нашій статті.

ІНГРЕДІЄНТИ

1 банка виноградного соку (приблизно 0,5 літра)
1 банка абрикосового соку (приблизно 0,5 літра)
8 столових ложок манної крупи
100 г цукрової пудри
100 жирних вершків
200 г слив з коньяком (за бажанням)

Для збитих вершків

140 г жирних вершків
50 г цукрової пудри

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Вилийте виноградний сік і абрикосовий сік в каструлю. Доведіть до кипіння, а потім додайте манку в рідину. Перемішайте дерев'яною ложкою і кип'ятіть 5 хвилин.

Додайте вершки і зніміть з вогню. Коли суміш стане теплою, перемішайте, щоб дати відстоятися. Потім можна додати сливи, нарізані шматочками (можна і без них). Вилийте суміш у неглибокий посуд і поставте в холодильник.

Щоб приготувати збиті вершки, збийте цукрову пудру з вершками. Якщо ви готуєте їх заздалегідь, то покладіть у сито, щоб з молока стекло масло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля у зеленому соусі від Фріди Кало: рецепт

При подачі використовуйте збиті вершки для прикрашання.

Сальвадор Далі відомий як великий сюрреаліст, кінематографіст-експериментатор і автор декорацій для фільму Альфреда Хічкока "заворожений", проте не кожен знає про його дитячу мрію носити ковпак шеф-кухаря. Разом з дружиною Галою він влаштовував звані вечері з екстравагантними частуваннями, а в 1973 році випустив власну кулінарну книгу "Les Diners de Gala" з 12 живописними роботами, графічними замальовками і 136 рецептами.

Зараз ви читаєте новину «Фруктовий крем від Сальвадора Далі: рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі