понеділок, 28 грудня 2020 10:45

Євген Клопотенко розкрив рецепт святкової риби з яблучним соусом

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальний рецепт приготування риби. Яка легко та швидко готуються.

Це філе минтая із ніжним голландським соусом неодмінно сподобаються усім гостям.

Автор: klopotenko.com
  Новорічні рецепти 2020: Клопотенко дав рецепт риби з яблуком
Новорічні рецепти 2020: Клопотенко дав рецепт риби з яблуком

Інгредієнти:

500 г філе минтая

½ лимона

3 ст. л манки

50 г вершкового масла

1 ст. л олії

Інгредієнти для соусу:

2 яєчних жовтки

2 ст. л соку лимона

3 ст. л манки

50 г вершкового масла 82%

Для гарніру:

1 яблуко

100 мл води

1 ч. л цукру

2 ст. л оцту

Приготування:

Рибу розрізати навпіл, посипати сіллю, перцем. Полити соком половини лимона. Запанірувати рибу у 3 ст. л манки з обох сторін. Розігріти пательню, обсмажити декілька хвилин рибу на вершковому маслі.

Духовку розігрійте до 180 градусів, перекласти рибу в деко та пекти 10 хв.

Для приготування голландського соусу змішати яєчних жовтки із сіллю, соком лимона. Розігріти у мисці на водяній бані на маленькому вогні до 70 градусів, помішувати суміш. Додати 50 г м'якого вершкового масла, змішати до повного розтанення масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні бутерброди виручають: оригінальні ідеї приготування

Готувати соус 1,5 хв, не перенагріваючи суміш. Залишити соус при кімнатній температурі до повного охолодження.

Для приготування гарніру яблука порізати скибочками. Замаринувати у 100 мл води скибочки яблук. Додати 2 ст. л. оцту, цукру, подрібнений кріп та залишити на 10 хв.

Перед подачею викласти на тарілку мариновані яблука, зверху теплу рибу і полити соусом.

Салат "Цезар" є найвідоміший сьогодні. Його можна замовити у ресторанах кожної країни. Звичайно, варіацій страви існує багато. Тому краще дотримуватися традиційного рецепту, щоб не загубити класичного смаку.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко розкрив рецепт святкової риби з яблучним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі