середа, 07 липня 2021 09:05

Дріжджовий рулет із вишнями: Клопотенко поділився рецептом випічки

Дріжджовий рулет із вишнями: Клопотенко поділився рецептом випічки
Час запікання 40-45 хвилин. Фото: klopotenko.com

Рулет з вишнями - десерт, який пахне бабусиними руками та дитинством. Хоча й на перший погляд здається, ніби приготувати такий самий просто, насправді ж, є певні хитрощі, які треба знати. Особливо, коли доводиться працювати із дріжджовим тістом.

Кулінарний експерт та блогер Євген Клопотенко на Youtube поділився рецептом ароматного вишневого пирога та розповів, як приготувати так, аби страва вийшла соковитою та ніжною водночас.

Інгредієнти:

Для тіста:

борошно - 500 г,

молоко - 250 мл,

цукор - 75 г,

яйце - 1 шт.,

живі дріжджі - 25 г,

масло - 80 г,

сіль - 1/2 ч. л.

Для начинки:

вишні - 500 г

крохмаль - 2 ст. л.

Приготування:

Для тіста розмішати в молоці кімнатної температури дріжджі й залишити на кілька хвилин, щоб активувалися. Для начинки вийняти кісточки з вишень. Якщо свіжих нема, можна використати заморожені. В миску з вишнями всипати крохмаль, він вбере в себе зайву рідину. Окремо змішати борошно, цукор, сіль і масло. Вбити яйце та влити дріжджову суміш на той бік миски, де немає цукру. Ретельно розмішати тісто ложкою. Коли воно стане пружне, вимішати руками до однорідності. Залишити на 50 хв. у теплому місці, де немає протягів. Коли підніметься, посипати поверхню борошном та ще раз вимішати й трохи відбити об стіл чи дощечку. Розкачати тісто в широкий тонкий прямокутний пласт. Застелити деко пергаментом та перекласти на нього розкачане тісто. Розподілити вишні по тісту та закрутити в рулет. Зайве тісто по краях відрізати ножицями та загорнути краї. Викласти рулет швом донизу. Залишити сформований рулет ще на 20 хв., аби він постояв. Змастити рулет жовтком і поставте на 40-45 хв. у розігріту до 180°С духовку. Розрізати на порції, коли трохи охолоне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з малини: три оригінальні десерти для любителів солоденького

Кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив рецепт приготування вареників із вишнями. Щоб плоди не пустили сік й вареники було зручно готувати - додає манну крупу. На смак вона не впливає. Страва залишається такою ж соковитою та апетитною.

Зараз ви читаєте новину «Дріжджовий рулет із вишнями: Клопотенко поділився рецептом випічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі