середа, 14 березня 2018 17:12

Домашні крекери готують з кунжутом

Домашні крекери не містять шкідливих домішок і допомагають зберегти фігуру. Їх можна їсти на сніданок з молоком, йогуртом, соком або як закуску до основних страв.

Рецепт Gazeta.ua розповіла Оксана Матвєєва з Тернополя.

Автор: Оксана Матвєєва
  Домашні крекери - продукт для тих, хто стежить за харчуванням і фігурою
Домашні крекери - продукт для тих, хто стежить за харчуванням і фігурою

Інгредієнти:

Цільзернове борошно - 180 гр;

Чорний кунжут - 1 ст.л;

Насіння льону - 1,5 ст.л;

Сода - 0,5 ст.л;

Вода - 80 мл;

Олія оливкова - 2 ст.л;

Дрібка морської солі;

Паприка;

Ароматні спеції на вибір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 професійних секретів приготування їжі

Приготування:

Змішайте всі сухі компоненти, додайте воду та олію. Замішайте тісто, воно повинно стати еластичним і не липнути до рук. Потім залиште його на 10-15 хвилин, для того, щоб виділилась клійковина.

Розкатайте тісто тоненьким пластом, приблизно 2-3 мм товщиною. Візьміть ножа або спецільну форму і починайте вирізати з тіста ромбики. Вони можуть бути будь-якого розміру, який вам до вподоби. Проколіть їх виделкою. Потім візьміть деко, в якому будете випікати крекери, змастіть його олією і викладіть ромбики з тіста.

Поставте деко з майбутніми крекерами в духовку на 30 хвилин при температурі 180 °C. Після приготування дайте їм охолонути.

Індійський сочевичний "Дхал", це вегетаріанська страва, поширена на півночі Індії, Непалу і Бангладешу. Її обов'язковою мають на столі у кожному домі.

Зараз ви читаєте новину «Домашні крекери готують з кунжутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі