вівторок, 13 березня 2018 04:15

7 професійних секретів приготування їжі

  Коли потрібно нагодувати велику компанію, готуйте прості страви. Фото: ikea-kitchen
Коли потрібно нагодувати велику компанію, готуйте прості страви. Фото: ikea-kitchen

За життя кожна людина витрачає майже 3 роки на приготування їжі. Ми намагаємося приготувати все краще, адже готуємо для близьких.

Gazeta.ua зібрала найкращі поради та секрети для приготування смачних страв від шеф-кухарів.

Їжа на смак прісна? Додайте кислинку

Коли в готовій страві чогось не вистачає, не треба відразу додавати додаткові інгредієнти або приправи. Достатньо лише трохи лимонної кислоти. Вона оживляє смак і додає пікантність. Так що лимонний сік або трохи винного оцту не зашкодить. Це добрий варіант в тому випадку, якщо людині не можна їсти солоного.

Смаку їжі допомагає цукор

Це правильно стосується в основному томатних соусів. Хороші томати знайти важко, вони завжди кислі. Тому кухарі їх підсолоджують, щоб зробити смачніше. Також цукор підсилює смак смаженій моркві та буряку.

Щоб розкрили смак спецій і горішків, розігрівайте їх на сковорідці

Щоб спеції розкрилися, їх необхідно дуже швидко розігріти на сковороді без масла на повільному вогні або занурити їх в гаряче масло і дати постояти кілька хвилин. Горіхи потрібно обсмажити в духовці на 180 °С протягом 10 хвилин. Деко накрийте антипригарної алюмінієвою фольгою або пергаментним папером. Після цього додайте горіхи в блюдо.

Потрібно нагодувати велику компанію? Готуйте легкі і прості страви

Коли доводиться готувати на велику компанію, вихід - це зробити одне гарне і ситне блюдо або декілька легких і простих. Не робіть багато невиразних і складних закусок. Зробіть щось одне, щоб воно виглядало ідеально.

Для пасти в соусі потрібно залишати воду

Зваріть пасту до напівготовності. Потім додайте соус, заздалегідь приготовлений для неї. Потримайте пасту на вогні ще деякий час, перемішуючи її з соусом. Коли зливаєте пасту, залишайте воду в окремому сотейнику. Соус вийшов занадто густим? Додайте воду, що залишилася в блюдо, щоб паста була ніжніша на смак.

Просушуйте м'ясо до його жарки

Готуєте куряче філе або стейк зі свинини, але їх необхідно просушувати паперовим рушником, щоб зібрати всю вологу після їх промивання водою. Тоді вийде рум'яна кірочка, а шматки не будуть прилипати до пательні. Професійні кухарі спочатку просушують м'ясо спершу паперовим рушником, а потім кладуть його, не накриваючи, в холодильну камеру на пару годин.

М'ясо буде соковитим, якщо його просолити

В ресторанах курку та свинину заздалегідь просаливають. Вірніше, вимочують у солоній воді. Тоді м'ясо виходить соковитіше, навіть якщо його пережарити. Сіль додають в холодну воду, розмішують, після чого повністю занурюють в неї м'ясо і прибирають в холодильник на одну годину. Зразкові пропорції: 1/4 склянки солі на літр води. Цей спосіб підходить для птиці, свинини і морепродуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний Піст: рецепти веганських страв від шеф-кухарів

McDonald's прийняла рішення прибрати чізбургери з дитячого меню Happy Meal, щоб зробити його більш здоровим і збалансованим. Як зазначається в повідомленні компанії, зміни розпочнуться зі США вже у 2018 році, а до кінця 2022 року вони будуть реалізовані у 120 країнах.

Зараз ви читаєте новину «7 професійних секретів приготування їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі