пʼятниця, 09 листопада 2018 16:09

Дешево та смачно: 3 ресторанні шедеври з картоплі за півгодини

Страви з картоплі є найчастіше на столі. Щоб збагати раціон новими смаками, варто спробувати ці рецепти.

Технологія їх приготування проста і не вимагає дорогих продуктів.

Картопля з брокколі та сиром

Автор: ukrcwm.com
  Картопля з брокколі та сиром
Картопля з брокколі та сиром

Інгредієнти:

Картопля – 4 шт.

Оливкова олія – ​​1 ч. л.

Вершкове масло – 3,5 ст. л.

Знежирений йогурт – 1/2 склянки

Сіль – 1/2 ч. л.

Чорний мелений перець – 1/2 ч. л.

Зелена цибуля – 3/4 ч.л.

Часниковий порошок – 3/4 ч. л.

Цибулевий порошок – 1/2 ч. л.

Паприка – 1/2 ч.л.

Брокколі – 1/2 чашки

Тертий твердий сир – 2 чашки

Приготування:

Викласти картоплю в форму пекти годину при 200 градусах. Після охолодження, нарізати на половинки.

Розібрати броколі на суцвіття і відварити на пару. Видалити м'якоть картоплі і перекласти її в миску.

Помастити картоплю оливковою олією і викласти на деко, застелене папером для запікання. Додати вершкове масло і збити блендером.

Потім додати йогурт, сіль, перець, цибулю, часниковий і цибулевий порошки, паприку, броколі і сир. Перемішати і нафарширувати масою картопляні скибочки.

Запікати 20-25 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 поживних сніданків, які готують за 15 хвилин

Картопля по-італійськи

Автор: ukrcwm.com
  Картопля по-італійськи
Картопля по-італійськи

Інгредієнти:

Картопля – 450 г

Оливкова олія – ​​1 ст. л.

Подрібнений часник – 2 зубчики

Італійські приправи – 1 ч. л.

Сіль – 1/4 ч. л.

Паприка – 2 дрібки

Подрібнений твердий сир – 1/3 чашки

Подрібнене листя петрушки – 1 ч. л.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Приготування:

Розігріти духовку до 200 ° C. Очистити картоплю і нарізати на половинки.

Нагріти сковороду і додати в неї оливкову олію. Насипати картоплю і обсмажити до хрусткої скоринки. Перекласти в каструлю.

Обсмажити часник, італійські приправи, сіль і паприку протягом 3 хвилин. Додати картоплю і перемішати.

Вимкнути вогонь. Додати сир і петрушку. Покласти поверх картоплі порізане вершкове масло і поставити сковороду в духовку на 15 хвилин.

Картопля з грибами і шпинатом

Автор: ukrcwm.com
  Картопля з грибами і шпинатом
Картопля з грибами і шпинатом

Інгредієнти:

Картопля – 2 шт.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Гриби – 300 г

Подрібнена цибуля-шалот – 1 шт.

Біле вино – 1/4 склянки

Шпинат – 100 г

Вершки – 3 ст.л.

Тертий твердий сир – 1/2 ст. л.

Сіль за смаком

Перець – за смаком

Тертий сир чеддер – 100 г

Подрібнена цибуля-порей – 1-2 ст. л.

Червоний перець – 1/4 ч. л.

Приготування:

Розігріти духовку до 200 ° C. Проколоти картоплю в 3-4 місцях. Збризнути олією і викласти на деко. Запікати 40 хвилин.

Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні. Коли почне кипіти, обсмажити гриби 7 хв. Зменшити вогонь до середнього, додати цибулю-шалот і масло, що залишилося. Готувати 1 хвилину.

Налити вино і готувати ще 1-2 хвилини. Викласти картоплю на деко, застелене папером для запікання. Зробити надріз, посипати тертим сиром і пекти 5 хвилин.

У каструлю з грибами додати шпинат. Через 3 хвилини налити вершки. Посолити та поперчити.

Прикрасити картоплю соусом зі шпинату і грибів. Посипати зеленою цибулею і червоним перцем.

Зараз ви читаєте новину «Дешево та смачно: 3 ресторанні шедеври з картоплі за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі